>Presentlådan

>Appropå det här inlägget så tänkte jag att jag kanske skulle berätta om vår presentlåda här hemma. Den har kommit väl till pass nu när jag är föräldraledig och ekonomin är en smula skral…

I lådan samlas helt enkelt fynd jag gjort som jag tänkt komma väl till pass när det är dags att ge bort presenter. Jag tror att lådan kom till för att jag inte kunnat låta bli att handla när jag sett barnkläder från till exempel Ej sikke lej, Katvig och Po.P reas ut till halva priset och har då tänkt att ”X ska ju få barn snart, jag köper detta till dem”. Det kändes dumt att låta fina billiga kläder hänga för att sedan vara ute och leta kläder till fullpris i sista minuten. På det här sättet har jag också möjlighet att köpa ekologiska kläder som jag annars kanske skulle tyckt vara lite dyra.

Det är alltså framför allt barnkläder och andra barnsaker som ligger i lådan, men även några saker som kan passa för vuxna. Som sagt är det mesta saker jag fyndat på reor och utförsäljningar, men även en del saker som fyndats begagnat (men som är i nyskick) och till och med några saker som jag själv fått men som inte riktigt passat mig. Till exempel ligger där lite smink jag fått i en goodiebag vid ett event jag besökt.

Den enda nackdelen jag kan se med lådan är att personen som får gåvan inte kan få byta i butiken om de inte skulle gilla den. Fördelarna är ju framför allt ekonomiska och tidsmässiga. Det är skönt att slippa flänga runt och leta efter present i sista minuten innan ett kalas, och inte behöva tänka på hur ekonomin ser ut just då. Hade vi inte haft lådan nu under våren hade vi till exempel inte haft samma möjligheter att ge presenter till alla som får barn nu. Tillsammans med studenter, födelsedagar och andra firanden så har jag räknat ut att vi skulle behövt haft en presentbudget på 500-1000 kronor i månaden nu under våren för att täcka allt. Inte jättelägligt under föräldraledigheten direkt. Jag gissar dessutom på att lådan bara kommer att utnyttjas mer och mer när lilla E blir lite större och det blir barnkalas till höger och vänster.

Hur resonerar ni andra kring presenter?

8 reaktioner på ”>Presentlådan

  1. >Jag har en presentlåda kan man väl kalla det fast det är en påse =)Jag handlar ibland saker som jag inte riktigt vet vad jag ska göra av och som kan passa som present, det är perfekt att ha hemma. Det är både kläder, barnsaker, böcker, leksaker och vuxenböcker och annat.Grymt med tanke på ekonomin också som du säger.

  2. >Yevonde – Kul att du gillar begagnat!Sarpo – Vad kul att du också har en presentsamling!

  3. >Jag har också en presentlåda. Jag köper på mig presenter när jag snubblar över dem, perfekt att ha till barnkalas. Det räddar både ekonomin och ansiktet när vi i sista stund innan kalas kan gå ut och hitta något där. Barnen tycker att det är kul också. Tidigare i våras fanns dock inget passande till en 7-åring och vi gick till leksaksaffären och jag häpnade över att det inte fanns något vettigt att köpa för 100kr, vilket jag tyckte var lagom. Det var jättesvårt. Dags att fylla på lådan helt enkelt. Jag ska både leta och sy har jag tänkt.

  4. >Jäkligt smart tycker jag, för det är ju verkligen DYRT med presenter! Som du säger blir det ju tokigt om storleken är fel osv, men det är ändå värt att handla kvalite på utförsäljning när man får chansen!

  5. >Pyssel på Torp – Ja, det är ju roligare att kunna ge något som man fyndat för kanske 100 kronor, men som vanligtvis kanske kostar det dubbla än att försöka leta i sista minuten för att hitta något som passar budgeten. Känns som att det lätt blir något som blir dyrare då.Pernilla/ekoenkelt – Ja, slår man ihop hur mycket man lägger på presenter under ett år så blir det fruktansvärt mycket!

  6. >Jag brukar köpa när jag är utomlands, på marknader i Bangkok, Kairo eller i museishoppar i Europa. Har en byrålåda med smått å gott från dessa ställen att ge bort i present. På dessa ställen har jag även köpt fina papperspåsar/tygpåsar som man kan ge bort saker i i stället för presentpapper.Tror definitivt jag kommer jobba ännu mer så när det kommer till barnkalas om några år. Annars gillar jag också hemlagat som present. Fin glasburk med hembakta drömmar. Plåtburk med te. Marmeladburk osv. Burkarna är ofta begagnade som jag använt själv ett tag men sen låter vandra vidare. Gillar även när jag själv får fina burkar, fick en superfin i glas med korklock förra sommaren av en vän – köpt på loppis!

  7. Pingback: Mitt bästa presenttips | Ekomamma i stan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s