>Hemmadag

>Idag blir det en hemmadag för oss. Anledning 1: Det vräker ner ute. Anledning 2: Lilla E är inte helt bra i magen och när det krävs blöjbyte minst en gång i timmen är det skönt att ha nära till det egna skötbordet. Ett tag kände jag mig lite orolig, men skönt nog är den lilla själv opåverkad – hon är lika glad och pigg som vanligt!

Den som ändå tänker sig att gå ut kan fynda på Polarn och Pyrets rea där vi var i torsdags. Tillsammans med alla mammor i Stockholm kändes det som… När jag och min vän från mammagruppen kom in i butiken var de övriga i gruppen redan där och fyndade. Tänkte först nu på att det inte var en enda pappa i butiken, lite trist för jag gissar på att det är ett tecken på att det mest är mammor som ansvarar för sina barns kläder.

Jag hade som budgetbegränsning att endast använda det presentkort jag fick när jag fyllde år och som jag sparat till att det skulle bli ett reatillfälle. (Det nya som mamma – Jag får presentkort som innebär kläder till barnet.) Det var rätt skönt för annars är det rätt lätt att dra iväg på reor tycker jag, det är ju ändå så billigt. Jag försökte att tänka praktiskt på vad lilla E behöver just nu och hålla mig till det, och det blev bland annat pyjamasen nedan, i ekobomull:

I vanliga fall brukar jag utnyttja sådana här tillfällen till att stoppa något i presentlådan, men den innehåller rätt mycket barnkläder nu så blev det bara kläder till lilla E.

4 reaktioner på ”>Hemmadag

  1. >Jag är med i en FB-grupp för secondhandsaker för barn. Det är typ 300 kvinnor och fem män…. Har massa tankar om detta men inte energi att sätta ord på det, men visst är det intressant att fördelningen är så, liksom på rean…

  2. >Facebookgrupp för barnsecondhandsaker låter ju väldigt intressant… :-)Man skulle som du säger kunna skriva mycket i ämnet, men tills vidare nöjer jag mig med att konstatera att det är himla trist.

  3. >Jag tror att det också har med att göra vem som är hemma med barnet. Iofs vet jag inte alls hur ni delar upp sysslorna (vore faktiskt lite kul om du skrev om det, har det blivit så jämlikt som du hoppades innan eller har det blivit skevare än du trodde?).Vi har iaf gjort såhär: när jag var hemma med Lovis hade jag största ansvaret för henne och hennes behov. Det vill säga: jag tog 90% av alla nattpass eftersom P jobbade, jag köpte det mesta hon behövde i det dagliga livet, jag orndade med väskor och prylar och aktiviteter, jag skötte lite mer av hemmet än P.Nu när han är hemma är det tvärtom. Han sköter allt det där och det är så skönt, haha! Nej men allvarligt… det har ju lite med saken att göra tror jag också.Tex på vår Öppna Förskola så är alla barnen under 1 år (med vissa undantag självklart) där med sina mammor och alla barnen över 1 år (nästan utan undantag) är där med sina pappor. =)

  4. >Sarpo – Jag tänkte så också först, att det här är ju föräldralediga mammor… men alla föräldralediga pappor då? Även om de är hemma med lite större barn så behöver de ju också (rea)kläder…Jag har funderat lite på att skriva mer om jämställdhet och vardag. För ett tag sen var det ju en sväng med inlägg om jämställdhet i vardagen som jag funderade på att haka på, men det var precis när jag gick hemma och väntade på att föda så jag orkade inte…men bättre sent än aldrig kanske.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s