>2 5:or från Weleda

>

Trots att jag faktiskt testat på en del produkter vid det här laget, både eko och icke eko, så är det få saker som jag köper om och om igen. Oftast tänker jag att ”det där var ju en helt ok body lotion/ansiktscreme/cerat men nästa gång testar jag något nytt”. Två produkter som fastnat på hyllan kommer faktiskt bägge från Weleda – en är för mig och maken, och en är för lilla E:

Weledas Citrus Creamy Body Wash
Det här är faktiskt den första ekologiska duschcreme jag köpte och den har hängt med i flera år. Jag har helt enkelt inte hittat någon anledning att testa någon annan – vilken duschcreme skulle kunna vara bättre än den här? Den är härligt krämig och luktar fräscht av citron. Efter duschen känner jag mig ren och inte uttorkad som man kan göra av vissa duschcremer. Jag har läst flera recensioner av Weledas duschcremer (det finns ju flera olika dofter) och har hittills inte hittat någon som inte gillar dem.

Weledas zinksalva
Vi har visserligen ännu inte förbrukat en hel tub av denna salva, men jag kan verkligen rekommendera den och skulle absolut köpa en ny om den tog slut. Som tur är får lilla E inte röd rumpa särskilt ofta, men det händer att hon blir röd i vecken hon har i halsen eller vid ljumskarna, och då använder vi den här salvan. Det har räckt med en påstrykning så är det röda borta sen. Jag har även salvan själv under näsan när jag varit förkyld och då undvikit det där röda nariga jag i stort sett alltid drabbas av. En toppensalva helt enkelt!

Bägge dessa skulle jag alltså ge högsta betyg: 5/5

7 reaktioner på ”>2 5:or från Weleda

 1. >Håller absolut med om zinksalvan. Bull hade jättetjorvigt med röda utslag ovanför snoppen när han var pyttis. På rekommendation av BVC fick jag till och med smörja med kortisonsalva för att få ordning på det. Ingenting hjälpte. Inte förrän jag gick på hälsokosten och köpte denna salva. Utslagen läkte och kom aldrig mer tillbaka. Hurra!

 2. >instämmer också i hyllnigen om zinksalvan!Kan även tipsa om deras Wind & weather nu inför höst o vinter.

 3. >Zinksalvan har jag inte provat, men den kanske ska inskaffas inför kommande höstförkylningar.Duschcremen har jag däremot testat (fast den varianten med havtorn) och den har jag bara gott att säga om.

 4. >Maja – Hurra!Metamorphosis – Åh, kan vara värt att kolla upp.Tyg och Otyg – Jag har faktiskt funderat nu på om jag kanske skulle testa en ny doft, hur gott citronen än luktar, och då blir det nog havtorn.

 5. En liten fråga ….Har jag fattat det rätt att Zinkoxid inte är farligt på huden men kan göra stor skada om/när det kommer ut i miljön.

  • Jag är tyvärr inte hundra på detta. Har läst mig till att zinoxid är svårlöst i ph-neutralt vatten men lättlösligt i surt eller basiskt. Kanske finns det någon annan läsare som kan svara bättre på detta?

   Känns ju inte bra om det är så med tanke på hur bra den här krämen är. Som tur var så använder vi väldigt lite, är fortfarande inne på samma tub som vi köpte när E var nyfödd. 🙂

 6. Pingback: I mitt badrumsskåp – Ekomamma i stan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s