>Vi läser!

>

Vi har börjat läsa här hemma. Det är lika kul för både mig och barnet, men jag skrattar inte högt när vi vänder blad som den andra lilla läsaren här hemma gör.

Än så länge har vi inte särskilt många bebisböcker, och i vanliga fall så tycker jag ju att ”less is more” men just när det kommer till böcker så är det lite annorlunda. För min egen del är ju bibblan toppen, och så småningom tänker jag för lilla E också, men så länge som hon gillar att äta upp böckerna lika mycket som att läsa dem så kanske det är säkrast att ha egna. Några tips på läsvärdheter?

11 reaktioner på ”>Vi läser!

  1. >Stina & Karin Wirséns vem-böcker är toppen! Vi började läsa dem för storasyster när hon var runt året och för lillebror vid 1 1/2. Nu när han är 1 år och 9 månader älskar han Vem bestämmer och vi får läsa den varje kväll. Trevlig helg!

  2. >Stina Wirsén har gjort flera små pekboksaktiga böcker som är rara.På tal om barn och biblioteksböcker förresten – min brorsdotter, som är ett år, stoppade i ett obevakat ögonblick häromveckan en lånebok i tvättmaskinen. Tyvärr uppdagades det först när min svägerska skulle ta ut den blöta tvätten och det kom ut pappersbitar med Mulle Meck på. 🙂 En kompis till mig som är bibliotekarie berättade, apropå den historien, att de har mer överseende med förstörda småbarnsböcker på biblioteket än med vuxna som återlämnar böcker med vin- eller kaffefläckar i (det sistnämnda är enligt henne ganska vanligt förekommande).

  3. >Tack för tipsen. Just vem-böckerna har jag kikat på en del – det är ju sååå fina. Men det finns ju så många, var ska man börja?Och Äntligen har jag också spanat in, den har kusinerna. Funderar på att köra just "Äntligen godnatt" som godnatt-bok.

  4. >Okej, jag tipsar iaf om max-böckerna, de är suveräna. Hade hela samlingen nästan till milo och nu läser vi dem med Hanna. Även milo läser dem för Hanna. 🙂 Finns i både vanligt format och tuggvänligt.

  5. >Milo och Hanna – Vi har faktiskt en maxbok, som tyvärr är ganska tuggad, och det är inte barnet som har tuggat den utan en annan liten familjemedlem…

  6. >Bebis-böckerna. "Bebis arg" är nog min favvo.Annars är Godnatt lampan också både välläst och väläten här.

  7. >Jag håller med alla andra om Vem- böckerna, personligen älskar jag dem!Min brorsdotter fick böcker av Pija Lindenbaum lästa för sig från det att hon var 1 år ungefär – och avgudade dem! Hon snackade hela tiden om Gittan och vad hon höll på med, så man fick alltid uppdatera sig på vilka böcker de hade läst. Sen är det ju så med barnböcker att man alltid (enligt min åsikt, jag är ju trots allt i bokbranschen 😉 ) ska satsa på "lite svårare böcker" för att konstant utmana barnet och intellektet. Bebisböckerna blir ju så fort urvuxna, så jag tycker man kan köpa exakt de böcker man själv tycker är bra och sedan läsa tillsammans! Böcker är ju verkligen en guldgruva; där gäller inte less is more! =)

  8. >Barnböcker är så roligt!Jag försöker tänka lite genus när jag väljer barnböcker, då många kan vara väldigt stereotypa. Dessa gillar jag:Familje Poof: http://www.bokus.com/cgi-bin/product_search.cgi?search_word=familjen+poof&language=&ac_used=noOlika Förlag: http://www.olika.nu/Sagolik bokförlag:http://www.sagoliktbokforlag.se/index.htmlGillar även de här charmiga böckerna:http://www.adlibris.com/se/searchresult.aspx?search=advanced&author=Annika%20Thore&fromproduct=trueOch så gillar jag dessa med stor igenkänningsfaktor för små barn:http://www.bokus.com/cgi-bin/product_search.cgi?authors=Linne%20Bie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s