>"Fritänkande" barn

>Varje dag i Dagens Nyheter så är det ett antal reklambilagor som följer med tidningen. Vanligtvis brukar jag slänga den direkt, men av någon anledning bläddrade jag igenom dagens reklambilaga för Stadium och fastnade för mittuppslaget. Det handlar om en förskola som utsetts som ”testpatrull” för Stadiums barnsortiment. På bilderna sitter ett gäng barn, färgskalan går i rosa och blått/grönt/svart. Ett barn trotsar färgkombinationerna och har på sig jacka i ljus rosa och gröna byxor (hörde jag någon liten röst i mitt öra som viskade ”alibi”?).

Och minsann får barnen själva tycka till, för de tänker ju ”så fritt” och ”så fantastiskt finurligt” enligt Stadiums text.

Det fria tänkandet ges exempel på i underliggande citatstycken där två pojkar och två flickor intervjuas – flickorna ska bli ”prinsessa” och ”mamma” när de blir stora, och en av dem förklarar att hon ”älskar rosa”. Pojkarna ska bli ”Luigi” och ”Polis”, och gillar regngalonisar för att man kan ”springa snabbt”. Dessutom flyter ett antal citat runt den större bilden. Dessa kopplas inte till något specifikt barn, men det ligger nära till hands att koppla dessa till närmaste barn. Således säger ett helt svartklätt barn att ”Killar gillar Spiderman, men inte att ha jacka.” och ett helt rosaklätt barn med flätor att ”Jag bor på Hello Kitty-vägen. Den är helt rosa.”.

Så ”fantastiskt finurligt” tänkande, Stadium!

Annonser

En reaktion på ”>"Fritänkande" barn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s