>"Takåsförpackningar" sämre för miljön

>Man kan ju säga ”duuh!?” och tycka att det rapporteras om självklarheter, men eftersom många gärna ifrågasätter att saker är bättre eller sämre för miljön så är det bra att det nu finns svart på vitt att takåsförpackningar orsakar drygt 50 procent mer utsläpp av växthusgaser än den traditionella ”tegelstensförpackningen”. Det visar en rapport som tagits fram på uppdrag av Livsmedelsverket.

2 reaktioner på ”>"Takåsförpackningar" sämre för miljön

  1. >Tack för den länken! :)…men då undrar jag ju ännu mer varför allt fler producenter lämnat tegelstensförpackningen för olika takås varianter, ja vissa med skruvkork rent av, om de inte bara är lättare att tömma/stapla/öppna utan också bättre för miljön?! /hon som alltid väljer "tegelstenarna" när de att köpa.

  2. >Nu är det ju takåsförpackningarna med SKRUVKORK i PLAST som är boven i dramat här. Det står ingenting om att de vanliga "takåsarna" är sämre än "tegelstenarna".Och att förpackningar med plastdetaljer är sämre för miljön är ju inte så konstigt direkt. Jag är jätteförtjust i de vanliga takåsförpackningarna och tycker att de är 100 gånger smidigare än de vanliga tegelstenarna. Men de med plastkork är ju urbota dumma. De går ju inte ens att tömma helt och är betydligt svårare att skölja ur!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s