>Tre enkla eko

>

Eftersom fler inlägg om ekologiskt och hållbart leverne var det som oftast nämndes när jag frågade vad ni ville läsa om, så tänkte jag börja med en fast post – Tre enkla eko, där jag helt enkelt listar tre punkter som är lätta att uppfylla för att leva lite mer eko. Jag ska försöka att blanda högt och lågt, och att inte upprepa mig, så får vi se hur det går.

1. Slopa plastkassen i butiken. Ett tips är att investera i en bra shoppingpåse, men annars funkar en vanlig tygkasse. Sparar både miljön och en och en annan slant. Många bäckar små…

2. Försök att planera inköpen efter vad du faktiskt använder och inte haka på onödiga erbjudanden. Ta tre betala för två är inte en bra deal om du äter en och slänger två. Varken ekonomiskt eller för miljön.

3. Om du inte tycker att du har råd att byta ut alla varor mot ekologiska – satsa på kaffet, bananerna och vindruvorna. Dessa tre varor är bland de mest besprutade. (Vindruvor kan dock vara svårt att hitta så på bilden får de representeras av russin – som ju också är vindruvor.)

7 reaktioner på ”>Tre enkla eko

  1. >Tack för tipsen! Speciellt det sista. De två första har jag redan försökt leva efter ett tag. Hade dock ingen koll på just kaffe, bananer och vindruvor men nu jäklar ska jag byta ut dem.

  2. >Men om man använder plastpåsen till soporna sen då? Är det ändå bättre att köpa soppåsar på rulle? Och pappkassen används till återvinningen sen.

  3. >Jag undrar fortfarande vad man slänger soporna i? :-)Bananer och kaffe har jag börjat handla ekologiskt.Har en annan fråga: har du nåt bra tips på en nätbutik med bra ekologiska kläder?

  4. >Jag tänkte samma som Lisa, vad slänger du soporna i då? För alla våra plastkassar används ju till soppåsar sen.

  5. >JA! Bra initiativ här, Ekofriendly for dummies 😀 Gillart skarpt! Blev frustrerad på Coop igår när de ekologiska bananerna inte gick att finna på den elektroniska vågen (som används till självscanning), fick köpa vanliga istället. Vilket magplask..Sv: Jag blir lika förvånad varje gång hon kommer promenerandes istället för krypandes..Tror det är en invänjningsperiod på det här 🙂 Hon gillar att åka kundkorg, och särskilt när folk hajar till och gullar med henne där nere i korgen..En riktig liten teaterapa är det vi har här hemma :)Haha, ja det kan ju bli lite långt till jobbet kanske! 😉

  6. >Vad kul att ni är flera som gillar det här stående inlägget!Ang plåstpåsars miljövänlighet så kommer det ett eget inlägg om det eftersom det verkar som att många hade den frågan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s