>Två firanden!

>Idag firar vi inte bara maken som har sin första fars dag, utan även underverket som gjort att han över huvud taget blir firad – hon fyller nämligen nio månader idag!

Det känns lite speciellt att hon nu varit lika länge utanför magen som hon låg i den. Och jag säger som alla andra – tusan vad det går fort! Just nu står hon och trummar på soffan och försöker samtidigt sno datorsladden (och storskrattar när jag säger nej). Det här med trummande är en stor hit just nu, förutom handklappande. Sedan en tid tillbaka är har hon börjat härma det vi gör, och det är supersött att se henne försöka sitta och bygga duplo precis som storkusinen.

Hon är lika matglad som tidigare, men den stora förbättringen har skett på sovfronten. Nu är det mer regel än undantag att hon sover i sin egen säng från åttatiden även om hon fortfarande vaknar (och ammar) ett antal gånger under natten. Jag började nästan misströsta lite på att det skulle ske, men äntligen har jag och maken fått den där lilla egentiden på kvällarna. Den är guld värd för vår relation, att få vara ”maken och jag” då och då istället för bara ”mamma och pappa”.

Växer gör hon också, framför allt är det armarna som blir längre och längre. Inget går säkert här hemma. Ska bli så spännande att se när hon bestämmer sig för att börja gå. Nu tar hon sig runt antingen genom att krypa (och det går snabbt kan jag lova) eller genom att hålla i möbler och väggar. Det gäller att hålla i sina saker!

Lagom till niomånadersdagen har också den första lilla tanden spruckit upp, men än så länge är den bara som en liten vass pigg i underkäken.

Trots att vi nu haft henne hos oss i nio månader är det ofta jag tittar på henne och tänker ”hur kom du lilla underbara hit till oss, tänk att vi kunde ha sån tur!”.


Klart man är tuff när man är så gammal som nio månader!

PS. Mamma i stan hade för övrigt rätt – det var ett hudvårdsset från Bulldog som var i makens fars dags-paket. Ser fram emot vad han tycker om dem, får se till att han ger ett utlåtande här på bloggen sen.

3 reaktioner på ”>Två firanden!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s