>Badskumt – gifterna som gör dig ren, fräsch och snygg

>

Egentligen skulle den här boken bara behöva recenseras med två ord: Läs den! Har du någonsin läst innehållsförteckningen på ditt schampo och funderat på vad det egentligen är som vi gnider in i huvudet så är det här boken för dig. Och har du inte funderat tidigare kan du gärna börja göra det genom att läsa Badskumt. En bok för alla helt enkelt!

Boken består till stor del av en genomgång av olika ingredienser som finns i vanliga skönhetsprodukter, men Katarina Johansson tar även upp politiken som reglerar produkterna och dess ämnen. Här hittar jag mycket intressant, och skrämmande, info – som att gravida danskar avråds från att använda parfym, inte färga håret eller använda sprayprodukter, för att skydda de ofödda danskarna från hormonstörande ämnen. Kapitlet om lobbyingverksamheten hos de stora skönhetsföretagen gör mig riktigt mörkrädd!

Jag tycker att boken lägger sig på ett lagomt mellanspår – den är allmän samtidigt som den är personlig, övergripande samtidigt som den går på djupet. Visst är det mycket fakta som samlas i boken och det är lätt att känna sig förvirrad, särskilt om man bara nyligen börjat fundera i de här banorna. Samtidigt gör strukturen på boken att det är lätt att gå tillbaka och läsa lite mer när man smält den första informationen. Dessutom kommer Katarina med konkreta råd och tips för att gå över till mer naturliga alternativ på ett lätt sätt, utan att för den skull slänga allt gammalt och köpa ett helt nytt badrumsskåp.

Sammanfattningsvis tycker jag att Katarina Johansson tar sig an ett komplext och stort ämne på ett väldigt konkret och lättläst sätt. Det här är en bok som jag vill ställa i bokhyllan och gå tillbaka till gång på gång för att lära mig lite mer varje gång.

2 reaktioner på ”>Badskumt – gifterna som gör dig ren, fräsch och snygg

  1. >Har läst den och letar just nu efter bra alternativ till alla produkter man använder i vardagen! Läskig läsning! Tänker på barnen!

  2. >Meas vardag – Ja, visst är det läskigt, och man undrar ju hur det kan få fortgå år efter är.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s