>Att använda tygblöjor lika dumt som att bygga sin egen säng?

>Visst är det bra för småbarnsföräldrar att stressa ner, och jag håller med om många av punkterna i den här artikeln, men jag blir lite ledsen när användningen av tygbjöjor jämförs med att tälja sin egen spjälsäng.

”Att använda tygblöjor är inte dumt, tvärtom, men det är jobbigt.

Orkar ni med det? Bra. Men småbarnstiden är nog den tuffaste i livet, gör det lätt för er. Så lätt som det går. Det är ingen risk att ni blir för slöa. Vi har nog aldrig haft ambitiösare och bättre föräldrar än i dag.” skriver Tobias Östberg.

Jag kan inte poängtera det nog mycket – det är inte särskilt jobbigt med tygblöjor!

8 reaktioner på ”>Att använda tygblöjor lika dumt som att bygga sin egen säng?

  1. >Jag håller med dig, jag hade tygblöjor till mina två yngsta barn, idag 26 & 24 år. tyvärr inte fullt ut, då det endast fanns yllebyxor på den tiden och mina barn reagerade allergiskt mot det ylle som byxorna bestod av. Idag finns det ju i princip "upandgo" byxor. De tygblöjor som var mest slitna behöll jag och använder än idag som fönsterputstrasor bla. trots tummling så har de en fantastisk uppsugningsförmåga.Våga prova tygblöjor vill jag uppmana alla, sedan kan man ju ha "vanliga" när man är bortrest, om man vill!

  2. >är inte alls särskilt jobbigt men nu när holgis varit magsjuk och bajat diarre 7 ggr om dagen har vi använt engångs 🙂

  3. >Haha, det var så dumt skrivet att jag inte kan göra annat än att skratta. Visst att man måste prioritera vad man lägger sin tid på under småbarnsåren för att inte bli galen, men man kan ju undra om textförfattaren själv provat att använda tygblöjor?Vi använder engångs till Astrid, av ren och skär lathet kan jag skamset erkänna. Sv: Ja! Vem gillar inte choklad liksom? Har faktiskt gjutit mina första skal och gjort mina första praliner idag. Lite senare blir det provsmakning! 🙂

  4. >Tina – Vad kul att höra att ni använt tygblöjor. Och precis som du skriver är det ju inget som säger att man inte kan kombinera engångs- och tygblöjor. Vi har t ex alltid engångs om vi ska iväg för att slippa bära runt på blöta och smutsiga blöjor. Emmi – Ja, jag med!Helena – :-)My – Ja, det finns ju tillfällen då man föredrar engångs. Men tygidar funkar ju till det mesta. :-)Hanna – Jag tror att de flesta som uttalar sig om hur "jobbigt" det är med tygblöjor faktiskt inte provat själva. Och sen är det ju skillnad på tygblöjor och tygblöjor också. Vi använder "pocketblöjor" och det är ju bara "på och av". Att använda vikblöjor är ju lite mer knep, men säkert enkelt det med om man får in snitsen.

  5. >L8 – I början körde vi på flera olika sorter, men nu är det i princip bara Fuzzi Bunz. Vi har några Wonderoos också. Hmm…undrar om jag skulle göra tygblöjor som en egen kategori när jag skriver om det med jämna mellanrum och många har frågor. Tänkte nämligen säga att jag har ju skrivit en inlägg med recensioner av blöjorna när E var ett par månader.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s