>Tre enkla eko

>1. Se till att alltid använda upp förbrukningsvaror och nöj dig inte med att förpackningen anger att det är slut för att du inte får ut mer. Klipp upp tandkrämstuben så finns det alltid lite extra!

2. Så här i jul/nyårstider tänds det mycket ljus – du återvinner väl aluminiumformarna? Ta ut vekeshållaren och lägg resten i metallåtervinningen.

3. Nyår är ju för många en dag för skaldjur, men jag hoppas att många valde bort jätteräkan i sitt firande. Du har väl sett Naturskyddsföreningens kampanj ”Anti Scampi” som rullar på TV nu? Där hittar du alla argument varför man ska undvika räkan.

Annonser

3 reaktioner på ”>Tre enkla eko

  1. >Men, får man inte återvinna vekeshållaren? Jag brukar låta den följa med! Sv: God mat under hela året är ju inte helt fel, men sjuka vill man ju gärna klara sig utan :)Gott nytt år på er!

  2. >Hanna – Så här skriver de på Värmeljusjakten: Även om värmeljuskoppen är gjord av aluminium så är den lilla vekeshållaren gjord av stål. Stål kan man också återvinna och därför separeras stålet från aluminiumet med hjälp av stor magnet. Det betyder att det är jätteviktigt att lossa vekeshållaren från värmeljuskoppen. Annars följer värmeljuskoppen med stålet och går upp i rök (vilket inte alls något bra). Stål förbränns nämligen vid en mycket högre temperatur.

  3. >Tack för tipset, det har jag aldrig tänkt på tidigare! Ska skärpa till mig på den fronten, här lyser det en hel del värmeljus om kvällarna nämligen 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s