>Tre enkla eko

>1. Är du som jag – post-it-beroende? Försök att hålla din anteckningar till datorn eller den smarta telefonen.

2. Kolla vad du har hemma innan du går och handlar så minskar risken att du köper något du redan har.

3. Avstå helt eller minska på användandet av plastpåsar i butiken. Varor som ändå sitter ihop och har skal ( t ex bananer) är bra att börja med, liksom sådant som man köper få av (t ex squash eller aubergine).

6 reaktioner på ”>Tre enkla eko

  1. >Jag har alltid med mig tygkassar när jag går och handlar. Vad tror du om att ha med små tygkassar till frukten? Väger ju lite mer än plast, men det är kanske marginellt. Syns inte igenom vad som är i, men det är ju bara att tala om det och titta efter. Igår handlade jag massor av frukt och lade i påsar (äpplen, päron, apelsiner…), och packade upp dem igen direkt när jag kom hem. Jag sparar dem visserligen, men ändå. Och känns det inte lite dumt att de kravmärkta bananerna alltid ligger i påsar?

  2. >Pyssel på torp – Vad bra! Jag har funderat på att sy sådana (har sett att det finns att köpa också), men inte riktigt orkat/vågat.Britta bloggar – Det är jag med på jobbet, men försöker vänja mig av nu när jag har bättre telefon att anteckna i.

  3. >Jag tar med mig de tunna plastpåsarna tillbaka till affären och återanvänder dem. Läste nånstans att för att det ska löna sig att tillverka en plastpåse måste den användas minst 2 gånger. Vet inte om det stämmer, men det känns bra att slita lite mer på påsarna innan dom åker i plaståtervinningen. Tygkassar är väl egentligen det bästa, det borde vara lätt att sy egna av tyg man har hemma…

  4. >L8 – Jag har sett dem där, men visst inte att de fanns på designtorget. Visst är det ett nyköp, men man använder dem om och om igen så.Cattis – Smart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s