>Tre enkla eko

>1. Se till att maskinerna alltid är fulla när du tvättar. Känns det svårt att fylla vissa maskiner, fundera på om du behöver se över din garderob för att antingen balansera upp den eller att rensa. Tvättar du t ex vitt en gång i månaden för att du inte har plagg nog, fundera på om du vill komplettera med mer eller om det är ett tecken på att vitt kanske inte är din färg.

2. Gå igenom dina förråd så att du vet vad du äger. Kanske finns det saker du kan göra dig av med (och kanske till och med få in en slant för), och kanske finns det inköp du kan strunta i för att du faktiskt redan har något som kan motsvara saken.

3. Frys in! Ibland köper man mer av en vara en vad som går åt dagligdags och ett tips om du inte kan använda upp det är att frysa in. Vi köper ibland färska örter, och när vi inte använder upp hela så stod de ofta tidigare i kylen och blev ledsna. Nu hackar vi upp det som är kvar och fryser in i stället! (Man kan också plantera om örten i en större kruka för att få den att hålla längre.)

Annonser

6 reaktioner på ”>Tre enkla eko

  1. >Jag älskar dina Tre enkla eko! Även om jag redan gör mkt av det du tipsar om så blir det som en extra sporre, man känner att man är lite på rätt väg. Och så blir jag påmind om vad jag slarvar med. Toppen!

  2. >Hoppas att magsjukan nu flytt sin kos och att du börjar piggna till. När det gäller tipset om att frysa in "slattar", så river jag alltid det sista av osten som inte går att skiva och lägger i en burk i frysen. Slipper det åka i soporna och så har man lite färdigrivet till gratäng/pasta osv :)Sv: Haha, bra att vi är fler med vuxenskor, började fundera om det är jag och pensionärerna.Vin och choklad lät ju inte alls fel, hoppas att du inte fick avsmak efter kräksjukan slagit till!Du får involvera mannen i excelarket 🙂 Jag tror vi ska göra en gemensam insats lite senare här hemma och planera upp veckan ordentligt.

  3. >Anna-Karin – Åh vad glad jag blir! Tack!Hanna – Ja, jag repade mig ändå hyfsat snabbt. Skönt nog för det är ändå hemskt att vara sjuk.Att frysa in ostslattar gör vi med. Jag har lagt de "orivna" och så är tanken att när påsen blir tillräckligt stor så ska jag köra den i matberedaren.

  4. >Huh… jag visste inte att man kan frysa färska örter sådär. Fast förstås, varför inte?Jag lever annars mitt liv i frysen, allt hamnar där. Bröd, kött, ost, pasta…

  5. >Bra tips! Vi fryser in slattar av grädde och kokosmjölk i iskubsformar, perfekt att piffa upp en sås med. Och så har du redan lärt mig att frysa in äggvitor! =)

  6. >Jagvilljagkan – Jag tror egentligen att man ska tänka "varför inte" lite oftare, när det gäller allt egentligen. Emmi – Det var smart! Vi brukar oftast se till att använda upp allt. Jag har t ex ett barnmatsrecept med kokosmjölk där det ska vara en halv burk, men då brukar jag dubbla receptet. Ska annars tänka på att frysa in det med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s