>Ett år med tygisar

>Nu fyller ju E snart ett, och därmed har vi snart kommit upp i ett års användande av tygblöjor. Den första tiden använde vi bara engångs då vi blev rekommenderade det tills dess att blecket tagit slut, men sedan gick vi över till att använda tygisar i första hand och engångs på natten och när vi var på språng.

Så, vad tycker vi då ett år senare? Svaret är att vi är lika nöjda med beslutet att använda tygblöjor som i början!

Vi hade ett frågetecken som dykt upp, och det var att vi när E vid tre månaders ålder växte ur storlek small, funderade på om det verkligen var ett mer ekonomiskt alternativ om man behövde byta storlek så ofta. Sen gick månaderna, och E använder nu nio månader senare fortfarande nästa storlek (medium) så svaret på vår fundering är att det verkligen är ekonomiskt! Vi har dessutom fått ärva de flesta blöjorna och resterande har vi köpt begagnat, plus att vi planerar att använda dem till ett eventuellt syskon, så det känns verkligen som den mest ekonomiska lösningen.

Den vanligaste funderingen från andra som vi har stött på, är om det inte är väldigt jobbigt och omständigt med tyblöjor. Det tycker inte vi. Vi tvättar kanske en till två maskiner extra i veckan, och det känns helt överkomligt eftersom vi dessutom slipper släpa hem stora blöjpaket från butiken i tid och otid. Att vi valt att använda engångsblöjor när vi är på språng gör kanske också att vi sparat på vad som kan upplevas som krånligt. Men nu är vi heller inte på spång särskilt ofta, så vi kanske använder upp ett paket engångblöjor på 1,5 månad.

Jag har tidigare skrivit om vad vi tyckt om de olika blöjsorterna vi testat, och omdömena håller i stort sett i sig. Det som kan tilläggas är att Wonderroos-blöjorna känts bättre när vi fick testa dem med de rätta inläggen plus att passformen blivit bättre när E blivit större. Läs gärna våra recensioner under etiketten Tygblöjor.

2 reaktioner på ”>Ett år med tygisar

  1. >Sv: Tack! Blir ju generad av alla komplimanger, men det är fantastiskt att äntligen få vara den som har det vackraste som finns – en gravidmage!Angående alkoholfria alternativ skippade jag rödvinet. Jag har provat Natureos vita, och det tyckte jag också var ok. Är dock inte superförtjust i vit vin i vanliga fall, så brukar hålla mig till alkoholfri öl.Annars är bubblet jag köpte igår verkligen att rekommendera. Inte söt och sliskigt, utan torrt och fräscht! :)Hoppas ni har en skön lördag!Kram

  2. >Vi har gjort väldigt lika och har samma positiva erfarenheter. A kunde faktiskt ha fuzzis i small tills hon var fem månader och de vi skaffade då är faktiskt mest one size (bum genius o några fuzzi) som sitter perfekt, men säkerligen varit väldigt klumpiga när hon var pyttis. Troligen funkar de hela blöjtiden ut. Har skaffat några imse aio med knappar i L och de är grymt bra, men lite klumpiga. Funderar just på hur det blir på förskolan till hösten. Vi får se, men i vår kommun ska man ha egna blöjor och så känns ju tygisar som vårt val…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s