Pysslighet lönar sig

Det har sina fördelar att vara pysslig. Till mig själv har jag slutat att köpa kläder som behöver sys in, sys upp eller sys om (gränsen går vid att byta knappar) för de blev liggande lite väl länge i syhögen innan åtgärd, men till E fyndar jag gärna ”renoveringobjekt”. En knapp som saknas eller en söm som släppt är enkelt åtgärdat, men kan få andra att backa från i övrigt väldigt intressanta Tradera-auktioner. Ovan en bild på en mycket noppig ulldress som jag fyndade på loppis i höstas. På den ena halvan har jag gått loss med saxen och tagit bort nopporna. Inte så svårt jobb, men visst blir det skillnad?

Annonser

12 reaktioner på ”Pysslighet lönar sig

 1. Men menar du att du tar varje noppa för hand med en sax??? Vilket projekt! Jag blir alltid rädd när jag ser noppor för jag tänker: Om det är noppigt och jag plockar bort så blir det noppor igen. Är det så?

  Jag har köpt en kappa som jag älskar och under armarna så är det noppigt. Jag plockar bort och de kommer tillbaka. Det ser så trist ut. Och det var ingen billig kappa heller så man kan inte skylla på dålig kvalitet:-(

  Snälla, kom med ideer på vad man kan göra med ensamma strumpor för vi har en hel korg och vi har letat överallt efter paret men det verkar vara någon som ÄTER en strumpa och lämnar den andra.
  Vad göra?
  /Edit

  • Ja, nu gjorde jag faktiskt så att jag tog nopporna en och en med sax. Det tar ju lite tid, men jag har en bra sysax så man kan i princip ”dra” den mot tyget och få med flera noppor. Kul är det väl inte, men det blir ju fint resultat. Om de kommer tillbaka återstår att se.

   Det jag har hört är att det framför allt är blandningar av naturmaterial plus syntetiska material (t ex ull och akryl) som noppar sig, så det kanske kan hjälpa att försöka hålla sig till naturmaterial. Det här understället var mestadels ull, men också lite akryl. 😦

   När det gäller strumpor säger jag bara – Sockapa! http://www.lottaworld.com/2008/04/making-a-sock-monkey

 2. Ett tips är att använda en engångsrakhyvel och dra den försiktigt över tyget. Det brukar ta bort noppror på ett enkelt sätt.

  • Smart att använda rakhyvel för att få bort nopporna. Borde ju funka med makens rakhyvel också om man bara tar ett nytt blad.

 3. Oj, låter jobbigt att köra med en sax! En noppborttagare är bland det bästa jag har köpt. Särskilt bra om man gillar att köpa saker i andra hand och fräscha upp. Sist jag använde den var när jag köpte en begagnad fåtölj som verkligen behövde en avnoppning!

  • Jag funderade faktiskt på om sådana var bra när jag skrev det här inlägget. Ska det blir fler liknande köp kanske jag borde investera i en sådan.

  • Intressant, nu har jag en som tycker att det var ett bra köp och en som inte tyckte att det var något vidare. Kanske är olika märken som funkar olika bra?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s