Tre enkla eko

Den här gången blir det tre enkla val du kan göra i affären som ämne för tre enkla eko:

1. Välj tops med papperspinne i mitten istället för plastvariant. Finns t ex från Simply Gentle Organic Cotton.

2. Välj fast smör istället för flytande, dels beroende på förpackningen (plast vs papper) dels beroende på innehållet där flytande brukar innehålla mer tveksamma ämnen.

3. Köp inte Arlas nya mjölkförpackningar med skruvkork av plast – välj istället ekomjölk i vanlig hederlig tetra!

6 reaktioner på ”Tre enkla eko

    • Ja, man kan ju undra. Tyvärr finns det ju dem som gillar den, läste en insändare häromdagen som undrade vad det var som folk ogillade med korken, den var ju så lätt att öppna och kunde läggas ner! ”Den där personen tänker inte på miljön”, tänkte jag då… 😦

  1. Det roliga är att min väninna skrev ett inlägg idag samtidigt som mig, men ovetande om att vi skrev om samma kork (blev inspirerad av dig). Hon är 28 år och har problem att få upp korken varje dag hon ska öppna den. Så så mycket lättare verkar den inte vara.

    • Det var ju intressant att läsa, för just det där med korken som ska vara så mycket lättare har jag hört många säga ”för de som är gamla och har problem med händerna etc”, och det är ju svårt att säga emot eftersom jag är ung och frisk.

  2. Tack för tre enkla! Visste inte om att tops säljs i ekovariant. Det ska kollas upp inför nästa inköp av sådana. Dina andra två följer jag redan. Fattar inte heller grejen med plastkorken. Är vi verkligen så ”lata” att en plastkork behövs?

    • Ja, och att det ska vara så viktigt att kunna lägga paketet ner, som jag hört flera lagt fram som en positiv sak.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s