Påskägg till E?

Jag har fått några frågor om hur vi gör med påskägg till E, bland annat här i bloggen. Svaret är att i år får hon inget påskägg, dels för att hon är så liten, dels för att det inte kommer att bli något påskfirande i släkten då flera är bortresta.

Överlag anser vi att E är för liten för godis. Vi vill gärna hålla henne borta från sötsaker så länge som möjligt, och godis i synnerhet. Innan hon själv har förstått vad det är och själv ber om att få smaka kommer vi inte själva att göra några försök att introducera det för henne. Varför skulle vi? Däremot kommer hon nog att få smaka glass och bulle i sommar när det kommer att bli en del fika i trädgården på lantstället.

Inför nästa års påskägg hoppas vi alltså att hon fortfarande inte äter godis, men då är hon ändå stor stor att hon troligen kommer att få ett ägg (särskilt om vi släktfirar och kusinerna får) och frågan är ju då vad vi skulle fylla det med. Ett bra alternativ är någon av Lilla matderivéns ”söta saker”, som hennes Äpple-, mango och aprikoskola, eller Chochlate Chip Cookies. Torkade frukter och bär, som russin, blåbär och tranbär är alternativ som också känns vettiga. Kanske skulle hon kunna få någon bit mörkare choklad också, och eventuellt en liten påskpresent.

Bilden till inlägget är alltså inte E:s ägg, utan det som maken kommer att få av mig i år. Fyllt med ekologiska gelehjärtan från Sjölunda gård/Ekorrens ekologiska. Själva ägget är ett återanvänt sådan som vi själva fått något tidigare år. Hoppas att maken kommer att bli glad för överraskningen!

11 reaktioner på ”Påskägg till E?

 1. Sigge och Majken får påskägg! Med en massa skoj och lite russin och torkade aprikoser, men inget godis. Något klädsplagg, lite leksaker, perfekt tillfälle att skämma bort dem!

 2. Vi har sagt till farmor att vår 2-åring inte äter godis men att kex, torkade frukt o kanske nån liten choklad går bra.
  Tycker att man kan få ett ägg även om man inte äter godis för det finns ju annat man kan lägga i. En liten present tex.

 3. B har fått två, ett med majskrokar av mig, och ett på stans påskparad med godis som mamman åt upp. Äggen var himla kul att leka med dock 🙂

  • Samma sak här, E fick några tomma ägg att leka med (och ett lade jag faktiskt lite russin i) och det var ju superkul. Vi hade flera i olika storlekar så jag gjorde en liten rysk äggdocka. 🙂

 4. Arvid började äta godis i somras. Då var han 2,5 år. Hade gärna väntat längre, men hans större kusiner fick ju lördagsgodis och då ville han också ha. När han var liten fick han någon leksak i sitt påskägg tillsammans med russin och majskrokar.

  Glad påsk på er!

  • E har ju också större kusiner som vi umgås mycket med, och vi får se hur det kommer att påverka godisätandet. Vet att åtminstone den ena får en godisbit som lördagsgodis.

   Glad påsk!

 5. Vi introducerade smoothie i morse vilket cheetahn gillade mkt. Återigen nya köksmaskinen (tror den har alla funktioner jag önskar faktiskt så ta en titt du med på Braun K3000). Banan, hallon, vetegroddar, vaniljyoghurt å lite apelsinjuice. Lite socker i yoghurten förstås men kunde kanske tagit osötad lika gärna å då tänker jag att det kan vara ett ok mellanmål.

  Inga nära å kära har hittills försökt ge cheetahn sötsaker tack å lov, får väl se hur länge det håller men i vilket fall gissar jag att vi alla är ”bättre” än våra föräldrars generation som kunde ge saft i nappflaska å liknande…

  • Det låter ju toppen att göra smoothies hemma. Skrev på din blogg också att du får gärna skiva mer om köksmaskinen när du testat den ett tag.

   Skönt att ingen har försökt ge cheetahn sötsaker. Vi fick ett ägg av svärmor med tillägget att de små barnen får inget godis i år. De stora (snart 4 och snart 3) fick. Gissar på att det blir diskussion nästa år istället.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s