Ny på grön hudvård?

Bättre sent än aldrig heter det som sagt. När jag läste det utmärkta inlägget om hur man börjar med grön hudvård, hos Naturligt Snygg, kom jag på att en kompis frågat mig om detsamma för ett litet tag sedan.

Jag kan rekommendera den som är nyfiken på grön hudvård att läsa inlägget, men skulle även vilja skriva något själv om detta.

Mitt första tips är att vara kritisk – lita in på att en produkt är grön bara för att tillverkaren antyder att så är fallet. Lär dig att läsa INCI så att du vet vad produkter du köper verkligen innehåller. Eller hitta kunniga personer som du litar på som kan sålla informationen åt dig.

Två bra bloggar i ämnet är tidigare nämnda Naturligt Snygg och Rosella Eco Beuty. Här kan du söka fram det mesta och de flesta märken och produkter.  Dessa två bloggare litar jag verkligen på och skriver de att en produkt är bra så har jag nio gånger av tio tyckt detsamma. Dessutom är de väldigt pålästa på INCI så jag kan verkligen lita på att jag får det som utlovats när jag väljer produkter som de rekommenderat. Hos Naturligt Snygg kan du till exempel läsa på ingredienser i ingrediensskolan,  där du även kan hitta ett toppeninlägg om de fem ingredienser att undvika.

När det gäller produkter och märken så är ett hett tips att köpa en duschcreme från Weleda – de är verkligen toppen! Några bra budgetmärken som jag själv testat eller bara hört gott om, och som är lätta att få tag på är annars Salviderm Naturligtvis (finns bl a på Ica), Estelle & Thild (finns bl a Apoteket Hjärtat och Kicks), Mádara (finns på många hälsokostbutiker), Eco Cosmetics, samt I+m. Även många av Weledas övriga produkter är bra (t ex är blöjkrämen välanvänd här hemma) och hittas bland annat på hälsokostbutiker, Kicks eller Åhlens.

Andra märken jag kan rekommendera är Luxsit, Sukí, och Di Tchón.

Det finns även ett antal webbshoppar specialiserade på ekologisk skönhet, så den som vill sitta hemma och beställa (och ha ett större utbud av produkter och märken) kan jag rekommendera ett besök hos Classy Organics, Maryfly Organics, Indulge, Softskin eller Loveeko.

Bilden visar tre av mina favoritprodukter – Deo från Soapwall, serum från Luxsit och Weledas babykräm.

Annonser

6 reaktioner på ”Ny på grön hudvård?

  1. Tack för de braiga tipsen! Ska genast kika in på de föreslagna bloggarna och läsa på. Använder fler och fler miljövänliga produkter, men det är inte helt lätt att hitta de i produktdjungeln.

  2. Har du kollat in här:
    http://www.wisenaturkosmetik.se/

    Svensk ekologisk hudvård. Känns alltid bra när man kan hitta något som är relativt närproducerat.Jag testar hemma just nu och är väldigt nöjd hitills.
    Hoppas detta är något som jag med gott samvete kan foortsätta använda lääääänge läääänge

    • Jag har läst om detta märke nu nyligen, men det är inget som jag har testat själv. Kul att du är så nöjd!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s