Byt ut plastmatlådan

Att byta ut matlådan i plast mot en i metall är något jag funderat på väldigt länge, men som inte blivit av. Framför allt har det fallit på att jag inte haft några andra matlådor att ta till, men när min mamma hälsade på mormor senast så tog hon med sig ett gäng metallådor till mig som mormor inte använde längre.

Det funkar hur bra som helst att använda dessa istället för plastlådor. Nästan bättre tycker jag då dessa ligger stadigare i väskan än de billiga lådor vi köpt på Ica för flera år sedan.

Det finns två saker som kanske kan ses som ett minus och det ena är att locket inte sluter tätt, så att ha med sig soppa till lunch är inte riktigt att tänka på. Är inget större problem tycker jag, då det finns andra sätt att ta med sig soppa – en termos eller en glasburk till exempel. Det andra är att det inte går att ställa in lådan direkt i mikron, men jag har å andra sidan alltid haft vanan att lägga upp maten på en tallrik så det är inga problem.

Att det dessutom är min morfar som haft dessa lådor som matlåda på sitt jobb gör dessutom att det hela blir så mycket charmigare. Återanvändning i sin bästa form!

I matlådan ovan ligger en svamprisotto tillsammans med quornfiléer och lite sallad. En supergod lunch.

Annonser

11 reaktioner på ”Byt ut plastmatlådan

  • Vad härligt med lite nostalgi. 🙂

   Jag vet att det finns att köpa, såg att en kollega också hade en burk i metall som såg väldigt ny ut. Sedan kan man nog hitta på second hand också.

 1. Minns att Darlingen använde en sån när vi träffades, men att den åkte ut ganska kvickt då vi började använda plast..Det ångrar jag ju faktiskt nu! Tror att de kallas ”snuskburk”, då det tidigare var många som lade in de i värmeskåp på jobbet direkt när de kom dit, och sedan var maten alldeles lagom varm till lunch 😉 Tror att värmeskåpet fortfarande finns kvar på Darlingen jobb, men inte används.

  Sv: Men! Jag har helt missat att ni ska ut och resa, vart blir det? 🙂

  • Värmeskåp, det var spännande. Jag vet faktiskt inte vad han jobbar med, Darlingen, berätta gärna.

   Vi åker till Karpathos med min familj (mamma, bror + flickvän) om två månader! Ska bli himla skönt! Jag hoppas dessutom på i alla fall en kväll med barnvakt. 🙂

 2. Han jobbar med ventilation och plåt, så det är både verkstadsjobb och ute på byggen 🙂 Väldigt trevligt med en handyman här hemma 😉

  Vad härligt! Då har ni också en tjuvstart av sommaren att se fram emot. De där kvällarna på tu man hand är ovärdeliga, iaf när man sitter där i lugn och ro. I förväg tycker jag inte att det ska bli så märkvärdigt, nästan onödigt, men det känns så väl att man behöver det ibland 🙂 Ikväll åker Massen upp till sin farmor och farfar, så vi imorgon kan gå på UL i lugn och ro och sedan handla det sista inför resan. Tror det får bli en romantisk middag också innan vi också åker dit på kvällen 🙂

  Sv: Det blev en riktig kanondag!

 3. Fin!! att mikra mat i en plastlåda är big NO NO eftersom jag fått för mig att jag hört/läst att det kan läcka ut äckliga/giftiga grejer från plasten till maten under uppvärmningen, så det är inte att rekommenedra…

  • Nej, absolut inte, kanske skulle uttryckt mig annorlunda, men jag vet att många på jobbet t ex ställer in sina plastlådor och att de tyckt att det var konstigt med en låda som inte gick att mikra.

  • Ja, jag har spanat in dem på nätet och även nu bett en vän med bil att köpa om hon åker förbi. 🙂 Är inte så lätt med butiker som ligger ute i stora förortscentum när vi är en billös familj.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s