Tre enkla eko

1. Använd usb-minne istället för att bränna cd-skivor när du ska föra över filer mellan datorer. Sparar faktiskt fler skivor än du kan tro!

2. Testa att halvera mängden schampo, balsam och duschcreme och kolla om det inte är så att du blir lika ren i alla fall.

3. Sätt upp en handduk i köket på jobbet för att minska på användandet av pappershanddukar. Alltid är det någon som väljer det miljövänligare alternativet!

2 reaktioner på ”Tre enkla eko

  1. Brukar nappa på eller åtminstone FÖRSÖKA nappa på dina bra enkla eko! USB är självklart. Köpte nåt nytt schampo å balsam som ska vara bra å utan parabener å eko. Men jisses så dåliga! Får ta massor å helst schamponera två ggr. Så ingen höjdare när det gäller att snåla. Av både ica-schampo å finare salongsschampon tycker jag ofta det går att snåla väldigt bra.
    Sen har jag för mig att det ur smittosynpunkt är bäst med pappershanddukar. Handdukar som hänger blöta sprider olika smittor väldigt effektivt. Vill minnas att olika studier visar att barn på dagis blir friskare om de byter ut handdukarna mot pappers. Så ibland får kvinna fundera på vad som är mest centralt.

    • Tråkigt att höra att ekoschampot du köpte inte var bra. 😦

      Ang handdukar så beror du ju på hur många som använder dem osv. Jobbar man på ett litet företag så kan man ju ha en handduk per person till exempel. Hos oss har vi handdukar i köket inte främst för att torka händerna på utan för att tidigare torkade folk sin disk med pappershanddukar. Inte så miljövänligt eller bra på annat sätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s