Städ- och prylutmaning

Har efter uppmaning nu hakat på Mindre Prylars städ- och prylutmaning. En riktigt kul utmaning tycker jag som älskar ordning och reda!

Hur många kvm bor du på: 67
Roligaste städningen: Allt som innefattar att sortera och göra snyggt, t ex att plocka upp alla leksaker från golven och ställa på rätt plats, eller röja ur skafferiet
Tråkigaste städningen: Diska, vilket tyvärr maken också tycker
Stökig eller pedantisk: Har alltid varit pedantisk utom när jag var riktigt liten, då tyckte jag att det var kul att dra fram alla leksaker på en och samma gång och när det blev för stökigt för att leka gick vi hem till bästisen och gjorde om proceduren
Viktigast att städa: Förutom badrum och kök som känns rätt självklart så är det vardagsrumsgolvet eftersom E spenderar mesta tiden där.
Städar sällan: Tror inte vi dragit fram kylen och frysen en enda gång sedan vi flyttade in för fyra år sedan. Spisen åkte fram vid vårstädningen, men då var det flera år sedan också.

Har du någon samling: Nej, har inte haft i vuxen ålder.
Lättast att rensa: Husgeråd, och jag tror att kläder blir lättare och lättare.
Svårast att rensa: Böcker och skivor.
Antal förvaringsmöbler hemma: 2 byråer, 1 sekretär, 2 bokhyllor och 3 sideboards (varav en nästan inte innehåller någonting men vi behöver avlastningsytan).
Antal skor: 1 par vinterskor, 1 par stövlar, 2 par gummistövlar, 1 par löparskor, 1 par ”höstskor”, 4 tygskor i olika former, 3 par ballerinaskor, 4 finskor, 3 sandaler, 2 slipins och 1 par träskor. Låter mycket men då räknar jag det som finns på lantstället också så därför har jag dubbelt av vissa skotyper. Borde kunna rensa lite ser jag dock, och eventuellt byta ut några skor som inte är så praktiska mot mer fotriktiga varianter.
Antal väskor: 1 liten resväska, 1 reseryggsäck ca 45 l (ska säljas), 1 större ryggsäck, 1 vardagsryggsäck, 3 handväskor, 5 kuvertväskor, ett stort antal tygpåsar.
Antal böcker: Totalt i hushållet ca 400 stycken. Merparten är mina. Räknas Kalle Anka-pockets också kan vi lägga på 250 stycken.
Antal CD/DVD: Ca 300 stycken cdskivor+ ca 100 som står på utrensningshyllan och bara ska ut på Tradera/skivbörsen/Stadsmissionen. Dvd:er tror jag bara vi äger en eller ett par.
Antal ljuslyktor: 28 st! 4 på matbordet och 3 på sidebordet i vardagsrummet är de vi använder. Sedan har vi kvar alla ljuslyktor från vårt bröllop, och tanken är att vi ska ge vidare detta till nästa brudpar men det har inte blivit av än.

Kommentar:
Ojoj vad mycket jag inser att jag kan rensa efter att ha skrivit ner det här. Har redan plockat ut ett antal kuvertväskor, handväskor och ska ta mig an skorna också. Ljuslyktorna ska jag kontakta några intressenter på och se till att de också lämnar hemmet snart.

Kanske borde göra om den här utmaningen om ett år och se hur status ser ut då?!

Haka gärna på ni som vill, vore kul att se hur det står till hemma hos er.

2 reaktioner på ”Städ- och prylutmaning

  1. Kul att läsa dina svar på utmaningen, hittade dom idag då jag läste lite i din städning och ordning – kategori! =)

    Glad sommar!

    • Kul att du hittade dem! Blev påmind nu om att jag borde se över vissa saker där, rensa var det visst… 🙂

      Ha en glad sommar du med!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s