Glasnappflaskan håller än!

Tänkte passa på att ytterligare slå ett slag för glasnappflaskan genom att skriva att vi nu är inne på ett halvår med våra flaskor – och de håller fortfarande, trots att de blivit slängda i golvet en hel massa gånger.

Det är nämligen det vanligaste argumentet mot glasflaskorna – att flaskor i glas inte bör ges till små barn eftersom glas så lätt går sönder.

Under samma period tror jag att vi slagit sönder fem koppar och lika många glas, tappade från samma höjd som E dagligen slänger ner flaskan ifrån. Men flaskan, den håller.

Annonser

13 reaktioner på ”Glasnappflaskan håller än!

  • Ja, jag blev faktiskt lite förvånad själv hur mycket den håller för, att kastas i golvet med all uppnåelig kraft och hålla är inte fy skam.

 1. Å vad skönt att höra. Vi har en i lådan som ska börja användas snart. Jag har dcok känt mig lite oroligt för just det där med golvet. Vi har ju dock stengolv i köket, kan ju kanske påverka. Men får hoppas den håller!

  • Den borde hålla! Men ni kan ju också lägga en matta eller liknande under matstolen för säkerhets skull. Kanske en vaxduk så är det lätt att torka av matrester och liknande.

 2. Ja,glasnappflaskan är troligen den enda hållabara på sikt när vi ska anpassa oss till ett postfossilt samhälle. Tack för en fin blogg som skapar framtidshopp?

 3. Det är tydligen många som tycker det, för de har varit slut hos ekokul sen gudvetnär..Nya ska visst komma in i mitten av månaden, då ska vi beställa hem en att dricka välling ur åt Astrid 🙂 Har varit påväg länge, men väntat på att de ska komma in hos ekokul och inte idats kolla upp något annat försäljningsställe.

  Sv: Vi har trappgrind på övervåningen, men inte nere. Då hon kliver upp själv på natten så går hon ibland till grinden och väntar på oss, och vi vill inte att hon ska ge sig på att klättra ner i sömnen..Men uppåt smiter hon nu aldrig, förutom om hon vet att vi ska gå upp.

  • När vi skulle beställa var de också slut så det blev lite senare än vi hade tänkt. Hoppas att de kommer in snart.

 4. men finns det några med widenecktopp? Har inte sett det tyvärr. A har haft det (mam-nappar) sen hon blev tilläggsmatad mot gulsot bara veckan gammal och trivs inte alls med de andra napparna tyvärr…

   • Mmm… Förr eller senare får det nog bli en sån. Dock lär vi fortsätta att värma vällingen i
    mikron, då hade glas varit bättre…

   • Aha, knepigt då. Vi har ju ingen mikro så vi har inte det problem, plus att E vägrar välling…

   • Gröt kokar vi på spisen trots mikro, men vällingen som tar 35 sekunder att få till rätt temperatur gör att mikron är oslagbar. Inser att det nog inte är så skönt att hålla metallflaskan med små händer när innehållet är varmt heller, men en sån flaska blir det till vatten förr eller senare iaf. Just nu letar jag dock pipmuggsvariant där man kan se innehållet, kanske får bli en sån glasflaska med pip iaf.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s