Heja bebisen!

syprojekt

Veckans barnmorskebesök visade på en riktigt god nyhet – den lilla därinne har vänt på sig. Huvudet ner och rumpan upp! Heja! Jag hade hoppats på att det såg ut så baserat på att jag känt att det blivit tyngre mot ljumskarna och att jag blir kissnödig mycket oftare än bara för en vecka sen. Har hittills klarat mig från att gå upp och kissa på nätterna, men det är nog slut med det nu.

Även om hen fortfarande är rörlig och det kan bli kejsarsnitt av andra skäl, så känns det skönt att ha siktet inställt på en förlossning som kan få komma igång av sig självt.

Värdena såg ut så här:

Hb: 127
glukos: 5,3
Blodtryck: Glömde helt skriva upp, men det var lågt som vanligt
Magmått: 34
Hjärtljud: Bm lyssnade bara med tratten, men hon sa att det slog på fint 🙂

Känns skönt att allt verkar bra där inne. Är svårt att låta bli att inte oroa sig då och då, även om den lilla gör sitt bästa för att leva om och lugna sin mamma. Intressant också att järnvärdet stadigt går uppåt, trots att jag slarvar som sjutton med järntabletterna. Kanske har bra kost helt enkelt. 🙂

Är ledig idag, men så mycket fixande inför bebisens ankomst blir det inte utan mer inför julen. Ett syprojekt har jag också, som synes ovan. Nån som vill gissa vad det är? Förhoppningsvis kommer en bild på det färdiga resultatet senare ikväll eller imorgon.

10 reaktioner på ”Heja bebisen!

 1. Jag gissar att ditt pyssel är ett förkläde?!

  Heja bebis som vänt sig nedåt, håll nu samma färdriktning tills det är dax att komma ut! Det är helt otroligt hur snabbt jag, som bara hängt med från sidan av visserligen, tycker tiden gått sen du avslöjade att E ska bli storasyster..Känner du likadant eller har det varit segt?

  Sv: Absolut ska du baka saffransbiscotti, perfekt till veckans avsnitt av På Spåret..Det gick snabbare och var enklare än jag trodde att baka.

  Hoppas att ni alla nu är tip top och friska inför helgen, kanske vi ses på julmarknaden i Kungsträdgården?! 🙂

  • När det gäller tiden så tycker jag att det gick fruktansvärt segt i början, när jag mådde illa, men nu på slutet går det himla snabbt!

   Idag blev det en sats pepparkaksdeg istället, och imorrn blir det nog bak av det + lussebullar, så biscotti får vänta lite…

   Ja, det vore ju superkul att ses på julmarknad! Är den på lördagen eller söndagen?

  • Ja, det känns jättebra att allt ser bra ut.

   Babynest hade jag faktiskt tänkt sy, men sen fick vi låna en kompis så då lägger jag tiden på annat. 🙂

   Kram.

 2. Härligt att bebisen äntligen ligger rätt! Min var fixerad sist, i vecka 37+5. Konstigt nog, eftersom storebror aldrig blev det och de påstår att andra barnet kan vara ruckbart eller rörligt hela tiden till förlossningen. Angående Hb:t – det brukar gå upp efter vecka 30 någon gång, oavsett hur bra eller dålig man är på att äta järntabletter (om man inte har total järnbrist i förråden, alltså). Minns inte vad det beror på, kanske var det något med att blodvolymen inte längre ökar.
  Kramis!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s