Familjen alltså

julbak

Det blev både pepparkakor och lussebullar bakade i helgen! E tyckte att det var superkul och ville inte alls sova middag utan låg och ropade ”baka, baka” i sängen så det var väl kvitto nog på att det var en hit. Förklädet verkade också uppskattas, även om det var lite stort än så länge. För mig var det dessutom superskönt att få assistans av mamma med baket, och av min bror med barnbusande. Hade det inte varit för dem så hade nog bara blivit pepparkakor och inga lussebullar.

Jag bakar för övrigt efter det recept på pepparkaksdeg som brukar publiceras i DN, men tyvärr verkar det inte ligga någon länk på nätet. Kan verkligen rekommendera att göra egen deg för den som inte redan gör det, är superenkelt och blir absolut godare. För att inte tala om den stora fördelen ”inga tillsatser”. Det enda värt att tänka på att satserna brukar vara väldigt stora. Nu halverade jag receptet och fick ändå två burkar fulla med kakor.

Efter baket åt vi alla middag hos min faster tillsammans med en långväga släkting. God mat och trevligt sällskap helt enkelt. Tyvärr var det inte lika trevligt att komma hem lite för sent med en supertrött unge i vagnen och en make ute på galej, och upptäcka att nycklarna hängde kvar på sin plats i hallen. Tur att vi har världens bästa svåger som dessutom bor nära. Så medan jag och E picknickade på pepparkakor i trappen så kvistade svågern över med nycklarna. Guld värt för en höggravid mamma, och bara den gesten fick mig att somna riktigt glad och tycka att dagen varit fantastisk. Tänk vad härligt det är med familjen!

8 reaktioner på ”Familjen alltså

  1. Vad roligt att det var lyckat!! Vi hade så gärna velat träffas men T blev ju magsjuk i torsdags och sen har vi alla haft i turordning 😦 Längtar efter att ses!! Kram!

    • Ja, jag tänkte skriva till dig för jag tycker också att det var så himla synd. Vi har ju fortfarande inte träffat T, det är ju helt galet! Hoppas att ni mår bättre nu. Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s