Dagarna går väldigt fort, och nätterna långsamt

Oj, vad dagarna går fort nuförtiden, och vad lite jag hinner med! En tupplur, lunch och den ständiga disken och så är det dags att hämta storasyster. ”Bättre sent än aldrig” används allt oftare när jag packar sjukt sena Tradera-paket, svarar på veckogamla mail och trycker in ett papper i den växande ”att sortera”-högen.

Nätterna däremot är en annan femma. Tittar på klockan och blir väldigt förvånad över att det bara gått en timme sen vi var vakna senast. Inser att jag först nu i tvåbarnsfasen har drabbats av sömnbristen som det ständigt pratas om när det gäller småbarnsföräldrar. Storasyster var en riktig sov-bebis som bara vaknade för att äta, somnade om direkt igen och sedan gärna tog sovmorgon med mamman.

Egentligen sover bägge barnen ganska bra nu med. Lillebror vaknar oftast varannan eller var tredje timme för att äta, och storasyster kanske 1-2 gånger när hon önskar vatten eller bara vill dubbelkolla att mamma är där. Det är som är lite segt är när deras vaknanden går omlott (fast det är inte så kul när de vaknar samtidigt heller), det kanske blir något uppvaknande extra per barn eller en ”vakentimme”, och det kombineras med en väldigt tidig morgon (storasyster har tidigarelagt sin morgon med 1-1,5 timme sedan lillebror kom). Kort sagt – jag är ofta trött nuförtiden. Den här veckan har jag tre av fem dagar gått och lagt mig när jag nattat storasyster. Det hjälper, men gör samtidigt att tiden tillsammans med maken krymper, och även att allt jag skulle vilja fixa måste göras på dagen när storasyster är på förskolan.

Saker jag tänker ofta just nu: ”Bebistiden är himla kort” och ”Det enda jag faktiskt måste göra är att ta hand om barnen (även om det är trevligare och lättare att göra det i ett hyfsat rent hem)”.

Inatt sov dock storasyster hela natten och det är fredag! Hurra!

Annonser

4 reaktioner på ”Dagarna går väldigt fort, och nätterna långsamt

  1. Vår tjej har också börjat vakna galet tidigt sen lillasyster kom. 5 känns liksom inte ok.. Ainhoa sover väldigt bra men i kombination med storasysters tidiga morgon och att jag är hemma med båda hela dagarna gör att jag är galet trött.. Men snart blir det nog bättre! 🙂

    Kram Lisa

    • 5 är ju faktiskt fortfarande natt! Storasyster brukar tidigast vakna kl 6, men lillebror kan ibland ha vakentimme mellan 5 och 6 och då blir det ju att min morgon börjar 5.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s