Slutsnaskat!

klubbor

I och med påsken fick jag motivation nog till ett beslut som legat och grott ett tag, nämligen att jag ska godisstoppa! Jag känner att det blivit lite väl mycket av det goda under och efter graviditeten och det känns helt enkelt inte bra.

Jag har slutat med godis tidigare, i samband med att jag gick tillbaka till jobbet efter föräldraledigheten med storasyster. Även då grundande sig beslutet i att det blivit lite väl mycket, med många godisskålar på arbetsplatsen som kulminerade med allt julgodis strax innan jag gick på föräldraledighet. Jag lyckades hålla uppe i över ett år, men trillade dit igen när jag blev gravid på nytt med ett kraftigt illamående och ständigt småätande som följd.

Ingen regel utan undantag. För mig är det framför allt just smågodis som jag vill sluta med, särskilt som det blivit en hel del som inte varit helt eko. Därför kommer jag att undanta choklad (framför allt mörk), hemgjort godis och så är ju glass inte godis! En annan regel är att söta saker endast ska intas på helgen eller vid speciella tillfällen. Det känns som ett lagom förhållningssätt för mig, som något jag faktiskt kan hålla mig till.

Jag räknar med att det inte ska bli några problem. Jag är egentligen inte ens särskilt förtjust i godis (liksom kakor) utan det är mer något jag ”slentrianäter”, så när jag väl kommit ur den dåliga vanan så är det inget jag har saknat, och jag hoppas att det blir samma sak nu.

Nån som vill haka på?

18 reaktioner på ”Slutsnaskat!

 1. Jag är på! Är likadan som du, äter mest bara för att. Tycker jag det är gott egentligen, nej. Tack för inspirerande och bra blogg. Ta hand om er!

  Förresten! Du har inte hängt på instagram än?

  • Toppen! Visst är det märkligt att man kan äta bara sådär, fast det inte är gott ens…

   Jag har funderat fram och tillbaka kring instagram, men valt allt lägga allt fokus på bloggen än så länge. Men jag gissar på att jag hamnar där förr eller senare, framför allt är det så många andra som jag skulle vilja följa där. När det är dags säger jag till!

 2. Jag hakar på, jag behöver minska mitt godis intag, detta fick jag inse nu på helgen när det blev alldeles för mycket påskgodis.

 3. Jag är på. Sockerråtta har jag visst blivit. Jag tror att jag ska begränsa mig till en dag i veckan!

 4. Oj häftigt!! Heja dig!! Jag äter sällan godis alls, för mig är utmaningen choklad och nötter. Sånt som jag gärna stoppar i mig när det blir för sent mellan måltider…

 5. Hejja dig!!! Jag åt så jag mådde illa under påsken (gör alltid samma misstag, konstigt att man inte lär sig). Jag är på när det gäller sötsaker, helt klart! Att unna sig något till helgen låter sunt så det köper jag också 🙂

  • Ja, jag tänkte verkligen att i år ska det inte bli något påskägg för mig och maken (jag drar med honom i det här), men sen kunde jag inte låta bli ändå.

 6. Från att nästan aldrig vara sugen på sött blev jag ett riktigt sockermonster efter Allan föddes. Sylt i gröten, hemmagjorda småkakor som mellis och mörk choklad flera gånger om dagen. Sakta men säkert har jag kommit tillbaks till mina gamla rutiner med choklad på helgerna och en extra god efterrätt på fredagarna vilket passar mig perfekt. Då njuter jag verkligen av det när jag äter och utan att känna ett konstant sug efter sött den övriga tiden. Som hjälp på traven åt jag en hel del medjooldadlar, gärna tillsammans med nötter som är lite skonsammare mot kroppen. Och gott! 🙂

 7. Så himla bra! Är dock inte läge för mig. Preggosuget är för svårt…men försöker hålla mig till ”mindre dåliga” saker. Åt nyss sju kex med ost ist för att gå å köpa glass som jag egentligen var sugen på…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s