Veckans IN:UT

IN:
Ingenting

UT:
1 musmatta
1 dator
1 mus
6 plastburkar
5 galgar
1 kanna
1 sekretär
1 par glasögon
1 glasögonfodral
2 klänningar
1 tshirt

Resultat: – 21

Vi sparar fortfarande det mesta av våra rensade prylar på hög men lite har vi blivit av med ändå. Det är saker som antingen getts bort till släkt och vänner, sålts via Tradera och Blocket, eller hamnat i soporna då de varit så trasiga att lagning varit omöjlig. Min gamla trasiga dator har till exempel stått hemma i över ett år i väntan på att tas om hand på korrekt sätt, och äntligen fick vi tummen ur och stack iväg med den.

Det känns rätt skönt att bli av med en massa överflödigt här hemma, men oj vad den här flytten gör att jag inser hur mycket saker vi ändå har, trots att vi verkligen försöker rensa kontinuerligt och bara spara på saker som faktiskt används. Jag undrar hur många prylar vi skulle ha totalt och vi verkligen räknade alltihop? Någon som vågar sig på en gissning på hur många prylar som finns i ett genomsnittligt hem?

8 reaktioner på ”Veckans IN:UT

 1. Åh, det är så skönt att rensa! Snart ska vi också börja rensa inför visning och flytt, längtar nästan lite tills jag får lite tid över så att jag kan dra igång. Vill inte ens tänka på hur mycket prylar vi har, och då har vi säkert ändå inte så mycket om man jämför med andra… Jag har missat det här med er flytt, hur flyttar ni? Lägenhet till hus?

  • Bra att börja i tid. Jag började med hårdrensningen så fort vi fick reda på att vi skulle flytta (fast egentligen rensar jag ju hela tiden), och önskar att jag hade haft ännu mer tid att gå igenom allt.

   Vi flyttar till en större lägenhet, och framför allt till en mer praktisk. Så nu får vi ett barnrum, hiss, diskmaskin och tvättmaskin, vilket jag har längtat efter!

 2. Oj vågar inte gissa… Har också rensat massor och är glad att hela tre kartonger gick till välgörenhet. Var ganska tuff den här här gången och gav bort allt som vi inte använder. Även leksaker. Nu vill vi starta nytt och fräscht i nya huset (inte för att jag ska köpa nytt men utan de gamla sakerna som bara tog plats och energi).

  • Bra rensat!

   Håller helt med om inställningen ”nytt och fräscht”. Vi har till exempel rensat ut alla våra ”halvbra” lösningar för att nu ska vi ha ett hem som funkar precis som vi vill. Inställningen vi har är att fixar vi nu helbra lösningar som har kvalitet, så kan vi behålla dem hur länge som helst.

 3. Oj oj oj jag vågar verkligen inte mig på en gissning 🙂 Men jag tror verkligen att vi äger mycket mer än vad vi tror! Om man gissar på vad man tror är ett tal i överkant kan man sedan säkerligen multiplicera det med minst det dubbla. Då tror jag man kanske kommer ganska nära sanningen 🙂

  • Ja, det tror jag absolut! Om jag tänker på att jag har hört att bara ett barn har närmare 500 leksaker så känns det ju oändligt vad som kan finnas i ett helt hem.

 4. Jag har hört att en genomsnittlig svensk äger 10 000 prylar. Då antar jag att de räknar varje liten grej, typ allt från soffor till hårnålar..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s