Ett livstecken

utsikt

Tänkte bara skriva en liten notering om att vi flyttat och allt gått bra, även om det var en liten större pärs den här gången. Med två barn har man ju både mindre tid att packa/packa upp och större behov av att alla saker ska finnas uppe och vardagen funka.

Vi bor fortfarande i ett flyttkaos, men det känns ända väldigt bra. Det stora barnet uppskattar utsikten över byggarbetsplatsen på andra sidan, mamman och pappan uppskattar alla maskiner och den stora hissen om rymmer dubbelvagnen, och den lilla barnet verkar bara vara lika glad som vanligt.

Jag känner mig verkligen som en ny och mer harmonisk människa när vardagen bara ”flyter på”, och jag tror att det uppskattas av hela familjen. Och om jag känner så redan nu, hur ska det då inte kännas när hemmet är uppackat och tillfixat. Ett litet tecken på att allt faktiskt funkar himla bra är att stora barnet inte har frågat efter sina filmer en enda gång, och jag har heller inte känt något behov av att sätta henne framför någon sådan (det som tidigare var en livräddare i vissa stunder).

10 reaktioner på ”Ett livstecken

  • Ja, det är första gången vi flyttar med barn och det var ju verkligen stor skillnad. Framför allt är det ju mindre tid som kan läggas på att packa och packa upp, och sedan var det ju mycket som vi var tvugna att packa i sista minuten.

 1. Härligt att ni äntligen hittat ny bostad och att allt gått bra! Har tänkt på dig och hissen nu när vi funderat på barnvagn, jobbigt att behöva anpassa sig av den anledningen. Måste vi också eftersom vi valt att behålla bilen.
  Ser fram emot inlägg med uppdateringar kring ett hem som ”växer fram” 😀
  Kram!

  • Spännande med barnvagn, ser fram emot vilken ni väljer!

   När vi köpte storasysters barnvagn så sa vi nästan bara att ”vi tar den lättaste” eftersom den skulle upp och ner i trappen, och även om vi var supernöjda med vagnen (en bugaboo cameleon) så känns det ju som du säger trist att behöva anpassa sig och inte bara kunna välja fritt.

   Vi har inte fått ordentligt internet än, utan jag måste koppla upp mig via mobilen, vilket gör att det är inte lika smidigt (och sen att den mesta tiden går åt att få ordning) men några inlägg om hemmet organisering ska nog kunna komma. 🙂

  • Ja, det är byggt bara för några år sen och jag håller med om att det är skönt. Vår gamla lägenhet var ju en äldre med stor charm. Lite saknar jag takhöjden (och de fantasiskt fina lamporna som vi inte kan ha här) men det praktiska överväger verkligen. Vi insåg i vårt bytande att även om det säkert finns lägenheter som kan kombinera praktiska lösningar för barnfamiljer (t ex stor hiss och inga trappsteg dit) och äldre charm, men det är himla sällsynt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s