Slit och släng, nej tack!

hyllor

Vi har kommit i ordning ganska bra efter flytten, men en sak sliter jag mitt hår över titt som tätt. Vi har fortfarande inte monterat ihop vår bokhylla och hyllplanen står lite överallt och skräpar.
Tyvfrup
Det är en ganska fin bokhylla från Ikea som jag och maken köpte när vi flyttade ihop för många år sedan, men tyvärr verkar den inte riktigt vara gjord för att monteras ner och sedan monteras ihop igen. Min gissning är att tanken är att den ska sättas upp en gång och när det är dags för flytt (om inte innan dess) så ska man köpa en ny. Inte riktigt min inställning. Det blir ett nytt försök till ihopmontering snart. (Bara barnen kan sova i hyfsat samma tid eller om vi lyckas få till en barnvakt för det krävs två vuxna.) Får vi inte ihop den då får det tyvärr bli ett nyköp, men med lite bättre kvalitet. Inga slit och släng-möbler här inte!

14 reaktioner på ”Slit och släng, nej tack!

 1. Om ni inte får ihop den kan jag rekommendera Lundqvisthyllor. De brukar gå att hitta begagnat på Blocket och hos återförsäljare för kontorsmöbler. Bra kvalitet och gjorda för att kunna monteras om efter behov.

 2. Tyvärr samma erfarenhet här. Nu blir det inget mer IKEA. Dessutom är ju inte laminat så bra tyvärr. 😦

  Kan du inte dra det här med regnkläder igen? Vilka är ”okej”? Gummistövlar är ju rätt lätt att hitta i naturgummi istället för PVC och dess släktingar, men hur skall man tänka med regnkläder? Tack på förhand!

  • Nej, helst vill jag ju ha något i bättre trä också. Men det mest miljövänliga hade ju varit att fortsätta använda den bokhylla vi redan har.

   Kan försöka knåpa ihop ett regnklädesinlägg snart. 🙂

  • Ja, det är ju smidigt om det är mindre saker. Tyvärr är bokhyllan så pass stor att den var svårt att få med omonterad (det är inte en ”enkel” utan sammansatta som täckte en hel vägg i förra lägenheten).

 3. Å här har vi fått förstärka en stor IKEAgarderob med extra skruv och några hörnträbitar på insidan för att den ska överleva ännu några år. 3 flyttar har tagit rejält på spånskivorna 😉 Nu får den gott stå kvar på samma plats i många år. Ne slit å släng är inte vår melodi heller.

 4. Trist, för jag kan tycka att IKEA har en del schyssta grejer. Själva köpte vi nya string, såå nöjda. Vi köpte dem främst för att vi inte ville ha någin bokhylla som står på golvet, vi bor inte jättestort så hänger den på väggen stjäl den inte så mycket yta. Visa gärna vad ni köper, roligt att se tycker jag. Kram!

  • String är ju himla fina, har en liten sån hylla som jag funderar på att sätta i barnens rum. Det enda knepiga är att jag skulle vilja måla den, och det känns som lite av ett helgerån så vi får se.

   Nu blir det faktiskt inget bokhylleköp, för vi fick ihop den!!! Lite lim, barnvakt och bra teamwork gjorde susen. Tveksamt dock om den klarar en flytt till, men någon sådan planerar vi inte på ett bra tag i alla fall.

 5. Har barnen börjat bo tillsammans nu? Eller bor Eskil fortfarande i ert rum? Tänkte du skrev ”barnens rum”… 🙂
  Själv önskar jag inget hellre än flytt. Barnen delar rum o leksaker o det är ständiga konflikter. Sjukt ansträngande men vi får väl hoppas att ekonomin löser sig snarast eller att barnen som genom ett underverk blir sams plötsligt.

  • Nej, att jag säger ”barnens rum” är mer för att jag tänker att det ska bli det om ett tag. Eskil får sova inne hos oss så länge han nattammar.

   Förstår att du längtar efter flytt, är ju väldigt ansträngande med många konflikter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s