Stockholmstips – Bye Buy

Bye_buy

I veckan besökte jag äntligen Bye Buy, en second hand-affär för barn som ligger vid Hornsbergs strand. Jag hade hört mycket gott om den, och mina tipsare hade helt rätt!

Vill du ha fina plagg i bra skick är det väl värt att besöka den här butiken. Jag älskar att den är så översiktlig och att plaggen är storlekssorterade.  Är du ny på att handla second hand kan jag verkligen rekommendera att gå hit – Här är rätta platsen för att upptäcka att du kan få begagnat till nyskick för mer än halva nypriset. Dessutom är det öppet köp så att du kan storleksmäta hemma. Även för mig som är inbiten second hand shoppare är det så skönt med en butik där jag slipper stå och bläddra bland mixade storlekar, och rota i blandade backar med kläder som kan visa sig både ha hål och fläckar.

Dessutom säljer de på kommission så du kan lämna in plagg och få 40% av försäljningspriset. Eftersom jag för tillfället är lite less på Tradera-säljandet så kommer jag nog testa att ta plaggen hit nästa gång. Det kan verlkigen vara värt att betala lite extra av priset för att slippa packandet och skickandet.

Den här gången fyndade jag ett lakanset i ekobomull som jag faktiskt spanat på tidigare som nytt och önskat mig till barnen men inte fått. Kommer att bli superfint i storasysters säng! (Lillebror sover fortfarande mest i vår, utan täcke.)

9 reaktioner på ”Stockholmstips – Bye Buy

 1. Jag brukar komma hit, den är verkligen en bra butik och man kan hitta fina plagg för bra pris. Jag brukar även lämna där kläder, leksaker som vi inte använder längre, problemet är att i början var det lättare att lämna in använda saker, men nu vill de ha kläder som ser nästan nya ut. På det sättet blir det väldigt begränsad vad man kan lämna in. Det blir mest kläder som A växte ut fort eller har inte ens hunnit ha på sig, men de som tvättades några gånger vill de oftast inte ha.

  • Att kläderna ska vara i så bra skick är ju trist om man vill sälja, men trevligt när man ska köpa. Får se om våra plagg kan bedömas vara i tillräckligt bra skick.

 2. Spännande! Jag hade inte hört talas om det stället förut, jag får ta mig en tur dit under mammaledigheten. Vi har ju Rackarungar här på Söder (Skånegatan) som har samma koncept.

  • Gör det, det är väldigt trevligt att promenera dit längs med vattnet.

   Borde kanske ta en utflykt till Rackarungar nån dag också, har en hel del som behövs till båda barnen faktiskt.

  • Priserna kändes i den högre ”second hand-skalan”, men då får man också lite vad man betalar för – i princip nyskick. Bäddsetet jag köpte betalade jag en tredjedel av nypriset för och det kändes helt klart prisvärt med tanke på att det inte kunde ses att det använts innan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s