Trolldeg x 3

trolldeg

Med regnigare dagar kommer också ett ökat behov av sysselsättningar att hitta på inomhus. För även om storasyster tycker att vädret inte spelar så stor roll så tycker varken mamman, pappan eller lillebrorsan att det är lika kul att hänga i parken när det droppar från himlen.

Häromdagen fick storasyster baka med trolldeg. För att få lite färggladare deg letade jag i skåpen efter sätt att färga utan karamellfärg. Gul fick jag till med hjälp av gurkmeja och den rosa färgen fick jag från rödbeta. Skulle gärna vilja ha en grön också, några tips på det?

Recept trolldeg:
3 delar vetemjöl
1 del salt
1-1½ del hett vatten

10 reaktioner på ”Trolldeg x 3

 1. Spenat? Blått borde gå att få genom att koka skalad blå kongo och sedan ta lite av vätskan.
  Är karamellfärg inte så bra eftersom du inte vill använda det?
  //Henrietta

  • Det var ju smart sätt att få blått! Kom på nu också att blåbär ju borde funka. Har provat spenat för att få grön färg men måste nog göra något annorlunda för att få mera färg.

   Nej, jag litar inte riktigt på karamellfärgens innehåll. Särskilt inte som min lilla gärna smakar på degen. Jag läste en bloggpost om att man på en måleriworkshop för bebisar fått sluta använda blå karamellfärg för att färga filmjölken som barnen ”målade” med då flera barn fått allergiska reaktioner och tvingats uppsöka sjukvård.

 2. Det lät inte så bra onekligen! Cool Aid används ju till att färga garn, kanske det går att använda? Fast då försvinner ju det naturliga.
  //Henrietta

 3. Kanske rödlök vore något att pröva för att få grönt. Har för mig att när en vän gjorde batikmönster i en barngrupp använde hon rödlök som blev grönt på tyget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s