Tre rester du inte vill ha i maten

frukt

Naturskyddsföreningen gör det igen, och informerar om otrevliga saker på ett schysst sätt. Det rör sig om rester av tre olika bekämpningsmedel som är hormonstörande, cancerframkallande och reproduktionsstörande, och som hittats bland annat i svensk råg, äpplen, havre, päron, majs, mandarin, vindruvor och mängder av andra frukt- och grönsaker.

Låter det oroväckande? Lösningen är lika enkel som ovan är skrämmande – byt till eko så får du mat som odlats utan kemiska bekämpningmedel och kostgödsel. Men visst är det sorgligt att det giftfria inte är norm utan som vi som oroar oss ska kunna välja? Alla borde få äta mat utan miljögifter!

2 reaktioner på ”Tre rester du inte vill ha i maten

  1. Jag tycker att Naturskyddsföreningen har ryckt upp sig! Tidigare var det viktigt information men på ett sövande tråkigt sätt. Nu förmedlar de viktiga saker på ett sätt så att ALLA kan förstå, tummen upp för det!

    Sv: Vad mysigt! Hoppas att lördagens middag och söndagens frukost blev lugn och skön 🙂 Och vad tyckte ni om På Spåret? 🙂 Spelar han i band mannen?

    • Jag håller helt med om att Naturskyddsföreningens kommunikationsarbete just nu är fantastiskt! Är så himla kul att de driver dessa frågor på ett kul och medryckande sätt, för tyvärr behövs det verkligen.

      Tyvärr blev lördagens middag inställd pga febrig bebis, så vi hade det allt annat är lugnt här hemma. 😦 På spåret tyckte jag dock var lika bra som vanligt. Och ja, maken spelar i band, men de får tyvärr inte till repen sådär superofta när det ska klaffa med allas olika liv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s