Pepparkaksbak med eko innehåll

pepparkaksbak

I helgen har det bakats här hemma! Massor av pepparkakor blev det, och även en hel del degätande. För den är ju så himla god, pepparkaksdegen.

Pepparkaksdeg finns såklart även som ekologisk färdigvariant, men jag vill slå ett slag för att göra egen. Även den ekologiska varianten innehåller nämligen palmolja, om än ekocerfierad sådan, och att baka själv ger ju dessutom bra ingredienser hela vägen. Dessutom tycker jag att pepparkakorna blir himla mycket godare och det är inte så svårt alls. Det enda som kan vara knepigt är att komma ihåg att göra den ett par dagar i förväg eftersom den behöver stå till sig i kylen.

Vi bakar enligt ett recpet jag klippt ut från DN för en himla massa år sen. Tyvärr verkar det inte ligga ute på nätet, annars hade jag självklart länkat.

pepparkaksbak2

Annonser

En reaktion på ”Pepparkaksbak med eko innehåll

  1. Seså fota ditt recept å lägg ut 🙂 Det är alltid kul med nya varianter.
    Å ja köpedegen ( änglamarks) är helt ok men himmel vilken smakskillnad det är emot egengjord deg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s