Veckans IN:UT

hm

IN:
1 vas
1 klänning
2 matlådor
1 ljusslinga

UT:
2 vaser
2 klänningar

Resultat: +1

Jag har haft några klänningar hemma som jag misslyckats med att sy om och som det sved att inte kunna lämna vidare till Myrornas. De fick nu gå vidare i HM:s återvinningsprogram! Heja! Det är verkligen toppen med ett ställe som även tar emot trasiga kläder, så att tyget kan komma till nytta. Sedan kan jag tycka att det är trevligt att de ger en rabattcheck som tack för besväret. Jag kommer själv inte att utnyttja den då jag inte gärna handlar där, men det kan nog absolut vara en morot för att lämna in kläder för vissa.

På ut-listan hamnar även två vaser. Jag och maken tog gemensamt tag i att gå igenom dem vaser vi hade, då jag upplevde att de flesta bara stod och att många var i samma storlek. Det ledde till att vi rensade ut fem stycken. Tre av dessa har vi dock planer på att lämna in på en antikhandel, så med på listan är bara två vaser som vi bedömde var bättre att lämna till Stadsmissionen. En vas kom också in i hemmet. Jag har hos en vän sett en väldigt fin form av hyacintvas, och då den även passar till annat samt var i en storlek som jag tycker att vi saknade så kändes det helt ok.

Inte lika okej kändes en klänning som jag bara inte kunde låta bli att köpa när jag gick förbi en second hand-affär i veckan. Den kommer visserligen att passa perfekt på en väns bröllop nu i vinter, men egentligen kunde jag använt någon av de klänningar jag har hemma. Finklänningar är verkligen min akilleshäl när det kommer till kläder.

Ytterligen en dålig sak på in-listan är en ljusslinga som vi fick av våra grannar. Jag skulle visserligen vilja ha en slinga att ha på vår ballkong, men har avvaktat då jag inte kunnat bestämma mig för vilken typ. Den här hade jag inte själv valt, framför allt för att den är byggd så att det inte går att byta lamporna. Det känns alldeles för slit- och släng för min del, men nu när vi har fått den så kommer vi ändå att använda den.

Jag vill avsluta med två bra saker på in-listan – två matlådor i glas. De hade rea på dessa på Clas Ohlson så då tänkte jag att vi testar. Än så länge har det inte lett till att några av våra plastmatlådor blivit utrensade då vi har så få att två till bara är bra, men om de här matlådorna är bra så kanske vi köper fler och avvecklar plasten.

Annonser

4 reaktioner på ”Veckans IN:UT

 1. Jag gillar också att det nu finns ett ställe att lämna uttjänta kläder vilket jag saknat tidigare. Men jag är lite nyfiken på varför du undviker att handla på HM?

  • Det handlar helt enkelt om att jag tycker att kläderna inte håller tillräckligt bra kvalitet, och är inte så bra sydda (vilket de tyvärr delar med flera av de stora kedjorna). Jag har ett flertal plagg där de bara behövts ett par tvättar så är de både noppiga, blekta och har vridna sömmar. Just de där sömmarna driver mig till vansinne!

   Ytterligare ett argument är att de inte ger sina textilarbetare levnadslön (de hoppas tydligen kunna göra det om fem (5!) år: http://www.di.se/artiklar/2013/12/9/hm-vill-betala-skaliga-loner/ Det gör visserligen inte heller POP, vars kläder mina barn oftast bär. Men dessa kläder köper jag i stort sett alltid begagnade och en stor fördel med dessa är att plaggen håller för att ärvas flera gånger om.

 2. Jag handlar en del på HM, och håller inte riktigt med om den dåliga kvaliteten. De har dessutom det bästa ekologiska klädutbudet av de stora kedjorna, och är nog den enda kedjan som fortfarande säljer gravidkläder (t o m POP har slutat med det).

  Håller dock med om att kvaliteten på POP-kläderna är betydligt bättre, men tycker det är synd att deras kollektion inte är helt ekologisk med tanke på priserna.

  • Vad bra att de plagg du köpt på HM haft bra kvalitet, det kan nog vara lite olika beroende på vad som köps. När du nämner just gravidplagg så måste jag ju faktsiskt erkänna att de gravidplagg jag har därifrån faktiskt hållt bra, utom legginsen. Var länge sen jag köpte något där till mig själv nu, men maken köpte några t-shirts i ekobomull för inte alls länge sedan och de blev sneda och noppiga efter första tvätten. Min upplevelse är ändå tyvärr att det är en chansning vid varje köp om plagget är ett av de som håller bra, eller ett av dem som håller dåligt.

   Jag håller helt med om att POP borde bli bättre på eko, men det känns i alla fall som att det blir mer och mer. De få gånger vi handlar i butiken (har blivit en del trosor nu det senaste halvåret och strumpr brukar jag också köpa nya) så brukar jag vara noga med att välja plaggen i ekomaterial, men det vi handlar second hand (vilket är den största delen) brukar jag bara köra på. När jag kollat efter småbarnsstrumpor i ekomaterial utan halkfunktion senast så var POP de enda som hade av de större kedjorna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s