18 reaktioner på ”Vad vill ni läsa om?

 1. Mitt absoluta toppbidrag på bloggen är det om bikarbonat, det har blivit läst 1400 ggr, mot de andra på topp-5-listan som snittar på 400 ggr. Jag är SJUKT nyfiken på hur det har gått till. Läser gärna produktrecentioner, typ hygien och skönhet osv när du råkar på nått. =)

  • Vad intressant att just det inlägget blivit läst så mycket! Nån som har länkat till det kanske?

   Jag har faktiskt en helt gäng recensioner på gång, har bara haft så fullt upp att jag inte vetat var jag ska börja. Så det kommer mera inom kort!

 2. Jag gillar din blogg jättemycket men kommenterar inte så ofta. Jag tycker att allt är intressant. Jag har inga barn men hoppas på det i framtiden och jag har fått många bra barntips. Jag pluggar till lärare i förskolan och lågstadiet så jag känner att många av tipsen passar in även där. Du har många kloka tankar om barn och uppfostran som inspirerar. Jag känner inte så många småbarnsföräldrar så det är jätteintressant att få inblick i dina tankar.

  I min släkt är det lite mycket fokus på konsumtion ibland och inte så mycket miljötänk, så jag blir verkligen inspirerad och peppad av din blogg, den behövs! Det vore förresten intressant att läsa om, får du negativa kommentarer om ditt miljötänk? Alltså typ i stil med att det är överdrivet eller så? Hoppas att du förstår hur jag menar. 🙂 Jag får det ibland när det gäller naturlig hudvård, typ att det är flummigt och att konventionella produkter är testade i labb och inte borde vara skadliga.

  Mina favoriter i din blogg är tre enkla eko, städning och ordning (du verkar vara väldigt bra på att organisera), plastalternativ och tankar om konsumtion. Jag läser gärna mer om dessa kategorier! 🙂

  Jag gillar även ”in- och ut-listorna”, de påminner om och inspirerar till att rensa här hemma. 🙂

  • Vad kul att du gillar bloggen!

   Jag har faktiskt fått förvånansvärt lite negativa reaktioner, kanske för att helt enkelt lyckats stänga öronen eller umgåtts mest med likasinnande. Men också är många av våra bekanta kanske inte vet om hur vi lever. (Tänker kanske mest på förskolevänner etc.) Den vanligaste ”kritik” mot en miljövänligare livsstil är frågan om hur vi har råd, det är ju så dyrt med ekologiskt.

   Tre enkla eko ska jag försöka att hålla någorlunda regelbundet i alla fall, och de övriga ämnena är också sådana som jag gärna skriver mer om. IN:UT kommer det nog dessvärre bli lite mindre av då jag tänkt stämma av lite mer sällan, men varje månad i alla fall.

   • Vad bra! Samma här, det är mest mina nära vänner som vet hur jag tänker. Precis, det är viktigt att stänga av. Försöker också tänka som du att jag gärna inspirerar andra men utan pekpinnar, det kan ju vara känsligt ibland. En grej jag tycker är jätteskön är att jag faktiskt gör av med mindre pengar nu än innan jag började med eko! Är det likadant för dig?

    Härligt med tre enkla eko! Helt ok med IN:UT, man rensar ju när man hinner/har lust. 🙂 Har förresten en kasse i källaren som jag inte hann iväg med innan jul, den ska bort i veckan! 🙂

 3. Hur löser (och kommer in att lösa) handling, och jobb-lämna-hämta utan bil. Helt klart jättebra för miljön, men hur går det? Beror ju också kommunikationersutbudet där man bor…Jag har tonåringar, väldigt svårt att få dem med på ”tåget”…
  Alltid kul med utvärdering av miljövänliga produkter

  • Har faktiskt inte tänkt på det, eftersom vi bor rätt centralt så är kollektivtrafiken så inbyggd i vår vardag. Men kan utlova ett inlägg om hur vi kommer att lösa vardagen när lillebror börjar förskola (om ett halvår) och vi bägge jobbar. Det har vi faktiskt aldrig gjort med barnen eftersom maken pluggade tills lillbror föddes, så det blir en helt ny utmaning. Det kommer att dröja lite närmare, men det kommer!

 4. Jag är uppvuxen med cykel och kollektivtrafik, funkade jättebra! Mamma och jag brukade cykla och storhandla med ryggsäckar och cykelkorgar.. 🙂

 5. – Goda veggorecept. Helst utan bönor/linser som jag tyvärr inte är så förtjust i.
  – Politikåret 2014 med både EU- och riksdagsval. Hur ser du på det? Vilka är dina viktigaste frågor?
  – Tips för att handla eko utan att det blir svindyrt (som det blev för mig häromdan).

  • Kan försöka komma med vegotips. 🙂 Var själv inte så förtjust i linser och bönor när jag började äta vego, men gillar det mer och mer och framför allt i vissa rätter.
   Just det där med ekonomin och eko är ju en fråga som ständigt är aktuell, så det kan jag absolut försöka få till något om, däremot får jag se med politiken… Inte för att jag inte är intresserad utan för att jag inte vet om jag orkar skriva om det.

  • Vad kul att du gillar bloggen! Har nog inte tänkt så mycket på någon målbild, har nämnt lite under ”om mig” att en bra tanke är att ingen kan göra allt men alla kan göra något.

 6. Det intressant att du lagt upp en bild på en träleksak (som jag antar är giftfri) för det är just var jag skulle vilja läsa om. Giftfria leksaker och giftfria barnmöbler. Kram

  • Just leksaken på bilden fick lillebror i present nyligen, och jag såg sedan i ett inlägg på Facebook att det kommenterats om dessa giftfria (och väldigt fina) leksaker. 🙂 Ska absolut försöka få till ett inlägg om både leksaker och barnrum framöver. Kram.

 7. Pingback: Tips för att handla ekonomiskt – Matpriskollen | Ekomamma i stan

 8. Nu är jag ju verkligen sent ute men vill bara skriva en rad ändå. Trots att jag ibland låter lite negativ eller anti så inspirerar du mig till att tänka efter hur vi lever vårt liv. Det handlar egentligen inte om något specifikt ämne utan mer känslan för vad vi vill föra vidare till våra barn.
  Jag har tex tagit inspiration av dig för båda mina intentioner för 2014 (vill inte kalla det löften så jag kallar det intentioner haha) vilket är att äta mer vegetariskt (vi har ätit veg 1 gång/veckan så nu är förhoppningen minst 2-3 ggr/veckan) och sen att bli mer party! Hahaha!

 9. Pingback: Logistik utan bil | Ekomamma i stan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s