Våra julklappar till barnen

barnbocker

Nu är december månad snart här och för många är det hög tid att flänga runt på stan och leta efter julklappar. För egen del är jag i princip färdig med julklapparna, mitt mål är att ha dessa avklarade i november för att kunna koncentrera mig på julmysgrejerna i december.

En anledning att det funkar väldigt bra är att vi har valt att hålla nere antalet julklappar till barnen från oss föräldrar. Säkert blir det annorlunda när de blir äldre, men just nu känns det som att julklapparna från övriga släkten är mer än nog. Storasyster firar sin fjärde jul i år och lillebror sin andra och hittills har vi gjort så att de fått morgonpaket från oss och sedan inget mer. (Tror dessutom att vi hoppade över morgonpaketen också storasysters första år.)

I år har vi valt att beställa ett ganska stort bokpaket och dessa kommer vi att fördela så att de får någon bok var i julklapp, någon bok var till födelsedagarna (i januari och februari) och så sparar vi några böcker i ”hemliga leksaksskåpet”* för att ha någon extra underhållning vid vab. Barnen kommer även att få en dvd-film i morgonpaketet på julafton, för det kan nog behövas någon extra underhållning när vi föräldrar behöver hålla på med lite julstök och förberedande av julmiddagen.

 

*Där vi samlar leksaker vi plockat undan en tid för att sedan ta fram igen.

6 reaktioner på ”Våra julklappar till barnen

 1. Så skönt att ha allting klart! Hästfesten är en så mysig bok! Elma kan namnen på alla hästarna utantill 🙂

  Vi kommer nog beställa ett par saker från Ekokul och sen vara nöjda med det. Det är så skönt att slippa julklappshetsen!

 2. Åh Bockarna Bruse… 2:an var inte lika klockren som 1:an, troligen för att in onge inte har en aning om vad ett ålderdomshem är.. men bra ndå! =) Hästboken ligger och vänter här på julafton!

  • Trist att höra att tvåan inte är lika bra. Ettan har varit en favorit som lånats flera gånger på bibblan. Vi köpte faktiskt den också men den fick de direkt i bokhyllan. Samma med Memmo och Mysen som också finns i en ”etta” och en ”tvåa”. Ettan (den på bild här) kan verkligen rekommenderas!

 3. Va roligt att höra att det är fler som bojkottar julklappshysterin!
  Blir 1-2 klappar var till mina barn, helst 1. Tiden som bli över när jag skippar julklappsshoppingen
  lägger jag på kvalitetstid med familjen.
  I storfamiljen (mina och min mans släkt) är det bara barnen som får presenter, så skönt.

  Allt gott! Johnna

  • Vi kör också bara presenter till barnen med halva släkten, med andra halvan så är det bara vi som har barn så då kör resten ett julklappslotteri där alla köper en klapp var vilket känns som ett bra alternativ. Känns så himla skönt att slippa flänga runt och köpa grejer ”bara för att”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s