Lästips

Första hela arbetsveckan sedan jullovet och vi har haft fullt upp. Jag har varit på konferens med jobbet (hej äta ostörd lyxig middag och sova hela natten i renbäddad säng), vi har haft två vabbdagar och en hel massa komma in i rutiner igen. Så istället för eget bloggande bjuder jag på några lästips från veckan:

En annan du skriver om att svara nej på frågor som barnet inte ställt. Himla tänkvärt och något som jag verkligen tar med mig. Lyssna på vad barnet egentligen frågar innan du svarar!

Ekoenkelt skriver om pekpinnar och den dåliga vanan bland vissa ekomedvetna om att sätta ribban för högt så att ingen någon gör kan vara tillräckligt bra. Själv lever jag ganska bra efter devisen ”ingen kan göra allt men alla kan göra något” och tycker att det är viktigt att hitta sin egen medelväg och sina egna gränser.

Min favorit skönhetsbloggare Naturligt Snygg har börjar redovisa sina årsbästa listor från 2014. Hennes bästa tips sparar jag alltid med mig och kollar på om jag behöver nya hudvårdsprodukter till exempel.

Karins Miljöblogg har lärt mig lite mer om Palmolja, och att det kanske inte är så illa i alla produkter som jag har trott.

2 reaktioner på ”Lästips

  1. Jag blir så glad över att du länkar till Ekoenkelts inlägg för jag håller så sjukt mkt med om det som står där. För en som jag, som är en av de där trevande, så är det inte särskilt inspirerande att få en dörr i ansiktet varje gång man har en fundering. Jag gör vad jag kan lixom, och på min nivå. Du brukar alltid komma med glada tillrop och enkla tips när jag ställer frågor till dig (min egen husgud, lixom haha!) men många andra har så trist inställning till ”nybörjar-eko”. Så trist! 😦

    • Det gäller inte bara nybörjare tycker jag utan även allt som inte är 100%. Senast idag såg jag en tråd i en grupp som jag är med i på Facebook där ts tyckte att personer som valt att vaccinera sina barn inte hade i gruppen att göra eftersom det ju var gift i vaccin! Tyvärr får det mig att fundera på att gå ut sådana grupper, och det är ju också trist om vi som kanske kommit en bit på väg och har tips och råd att ge inte orkar för då blir det ju bara de med nolltolerans kvar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s