Egen glass

glasstarta

Det har slumpat sig så att bägge barnen fyller år i början av året (plus att jag och maken också fyller år under vinterhalvåret), så den senaste tiden har det blivit en del födelsedagsfirande. När vi firar födelsedagar här hemma så har vi fått som vana att göra glasstårta. I början köpte vi från vårt favoritglasställe, men sen köpte vi glassmaskin och upptäckte att det är himla lätt att göra egen glasstårta.

Vi försöker att hålla nere den totala sockermängden för barnen, men utesluter det inte helt. För mig är det viktigare att utesluta färgämnen, konserveringsmedel och annat suspekt, så då kommer jag ganska långt bara på att göra egna sötsaker. (Plus att vi köper ekologiskt geleatinfritt godis till storasyster.)

Till barnens gemensamma släktkalas blev det en hallon- och blåbärsglasstårta. Av blåbärsglassen blev det en del över så då passade jag på att göra lite glasspinnar.

glasspinne

 

4 reaktioner på ”Egen glass

    • Här finns det: http://www.kaloribomben.se/tag/fransk-vaniljglass/

      Vi har dock valt att använda vaniljpulver då vi tycker att det är enklare än vaniljestång (dvs inte vaniljsocker som det står i receptet). Mängen bär vi använt är ca 450 g till en stats glass. Vi har gjort två satser vilket räcker till två tårtor och då har vi först fyllt två halva springformar som vi klätt i gladplack, låtit de stå i frysen i en dag och sedan fyllt på med en sats glass av annan sort.

  1. Pingback: Första barnkalaset | Ekomamma i stan

  2. Pingback: 5-års kalas ur ett ekoperspektiv – Ekomamma i stan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s