Sälja på loppis

loppis_lador

Jag har länge varit en loppisräv och har också tidigare delat med mig av tips för att loppisfynda här på bloggen. I helgen var dock första gången jag själv stod på en loppis för att sälja. På barnens kusiners gata har de en återkommande gatuloppis och eftersom vi alltid hänger på deras uteplats för att besöka loppisen så kändes det inte så långt steg till att sälja.

Det gick faktiskt himla bra. Jag fick inte allt sålt, men mer än hälften och totalt sålde jag barnkläder för över 1000 kronor. Jag fick flera kommentarer om att jag hade ett bra loppisbord och tänkte dela med mig av lite tips (inriktat på att sälja barnkläder) baserat på mina samlade erfarenheter av att både köpa och sälja:

Dela upp kläderna i storlekar.

På så sätt behöver kunderna inte fråga vilka storlekar som gäller och de kan direkt kolla bland den storlek som de är ute efter. Jag lånade barnens leksakslådor och hade med mig att ha kläderna i. Jag hade förberett genom att ha kläderna storleksuppdelade i påsar innan så behövde jag inte så och dela upp plaggen på loppisen.

Prismärk plaggen

Det är egentligen mer baserat på mina upplevelser som köpare än som säljare. Jag älskar när plagg är storleksmärkta så att man slipper stå i kö för att fråga om pris och kan bestämma sig direkt om det är intressant eller inte.

loppis_prismarkning

Sälj inget som du själv inte skulle vilja köpa

En självklarhet egentligen, men många säljer kläder med fläckar och hål i. Småfläckar kan vara ok, liksom snygga lagningar, men själv tröttnar jag att leta i lådor där de flesta plaggen verkar ha fel.

Prissätt ”loppis”-nivå

De flesta som går på loppis vill fynda, och även om det är fullt möjligt att sälja lite dyrare grejer så skulle jag säga att det finns bättre sätt att sälja dessa. Jag valde till exempel bort att ta med mina kavat-kängor i nyskick som lillebror visade sig vuxit ur och kommer istället att lägga dessa på Tradera. Med på loppisen hade jag plagg som var prissatta mellan 10 och 30 kronor per plagg, plus några skor.

Skylta med fina plagg

Finns det möjlighet, så häng upp några fina plagg för att visa vad som finns i dina lådor. Kusinerna har en spalje där jag hängde upp de i mitt tyckte finaste plaggen. Och faktum är att många stannade och kollade på just dem.

Sälj tillsammans

Eftersom vi stod på kusinernas uteplats och det var en naturlig plats för häng så var det mycket folk på plats att täcka upp om jag behövde gå på toaletten, äta eller ta en egen runda på loppisen. Plus att det är trevligt med sällskapet för det är ju inte full ruljans hela tiden. Annars är ett tips att sälja tillsammans med någon. (Vilket gör det än viktigare att prismärka plaggen om någon ska kunna sälja åt dig när du inte är på plats.)

Ha ordentligt med växel

Kanske en självklarhet, men viktigt att glömma bort. Jag försökte att handla med kontanter och att spara småpengarna jag fick tillbaka i ett par veckor före loppisen. Bra eftersom väldigt många köpte för 40-60 kr och behövde växel tillbaka på en hundring.

Påsar

Eftersom vi sålde kläder i storlek 50-86 så hade de flesta köpare barnvagn och klarade sig utan påse, men annars bra att tänka på att ha med.

 

Fler tips för att sälja på loppis?

Annons

6 reaktioner på ”Sälja på loppis

  1. Nu var det visserligen flera år sedan jag besökte loppis och då var det jag själv som stod där. Men jag tycker man kan tänka på att lägga upp det som säljs snyggt och prydligt. När det gäller kläder är det ju prefekt att göra så som du har gjort med lådor. Säljer man mer prylar ska det inte vara för rörigt och trångt så man inte ser de olika sakerna, plocka hellre fram mer saker allt eftersom det säljs, eller försök bygga bordet i olika ”nivåer” och ställa vissa saker på en låda på marken etc. Jag vill se vad som finns inte flytta på bråte för att hitta godbitarna. 😉
    // Fru Minimalist

  2. Jag går ofta på loppis och jag går helt på de tematiska borden då de människor som har dom ofta är kunniga. Eller de med superlåga priser och röriga bord. Det är där man gör fynden. En fyndlåda lockar ofta mig.

  3. Jag som aldrig har kontakten skulle uppskatta Swish om jag skulle råka gå förbi en loppis och hitta något.

    • Det är många som säljer med swish nu! Jag tog betalt med swish av några på loppisen, men glömde sätta upp en lapp med ”jag har swish” så det var bara för de som frågade. Det är ju ett bra tips!

  4. Pingback: Många bäckar små… | Ekomamma i stan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s