Ett första gosedjur sytt

kanin1

I jul har vi förhoppningen om att lillebror ska sluta med napp och min tanke var att ge honom ett gosedjur som tröst. Samt att storasyster också får ett då i samma veva hon tappade sin favorit för ett tag sedan. I jakt på gosedjur har jag därför spanat in de flesta ekobutikers utbud av mjuka djur. Lillebror tänkte jag skulle få en fin kanin och det fanns flera jag absolut kunde tänkt mig, men storasyster önskade sig en liten vit hund lik den hon tidigare tappat, eller eventuellt kunde hon tänka sig en katt istället. Det visade sig vara lättare sagt än gjort. Tur att de har en mamma som tycker att det är kul att sy saker själv!

Planen är att sy gosedjuren i ekologisk bomullsteddy, men jag bestämde mig för att sy en prototyp först i ett enklare tyg att sy i än det stretchiga teddytyget. Jag hade vitt lakanstyg kvar sedan jag sytt kuddar, och som stoppning använde jag ekologisk bomullsvadd.

Mönstret jag fastnade för var ”Spring bunny” från Sew mama sew. Det visade sig vara ett otroligt lätt mönster att följa och allt som allt tog det inte mer än 1,5 timme att sy kaninen. Min tanke är att anpassa mönster genom att dels skala upp det, dels göra en variant till storasyster med kattöron och lång svans. (Och sen sy lite bättre än vad jag gjorde nu, jag missade t ex att vika öronen och några sömmar blev buckliga.)

kanin2

kanin3

5 reaktioner på ”Ett första gosedjur sytt

  1. Åh, nu önskar jag att jag hade några småbarn i min närhet som skulle uppskatta en gosekanin! Fast vem säger att man inte kan ha en själv? 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s