Många bäckar små…

tradera

2015 var året då det stod det klart att det inte blir fler barn i vår familj. Det blev startskottet för att sälja av alla saker som stått i källaren ”utifall att”. En hel del med andra ord, även om vi tidigare sålt saker som våra barn inte använt särskilt mycket (som spjälsängen) och att vi ju fortfarande använder en del småbarnssaker som barnvagn. Som alltid när jag säljer saker, så samlar jag summorna i en exelfil. På så sätt kan det kännas motiverat att sälja saker även för mindre summor, eftersom det där syns att det faktiskt blir en ”å” i slutändan.

Räknar jag ihop alla barnrelaterade saker som vi sålt i år blev summan 12 600 kr! Det är bara för barnsakerna, ska vi lägga till att jag sålt en del kläder som jag inte längre kan ha och lite av hushållets prylar så blir totalsumman 21 800 kr! För prylar och kläder som vi alltså känner att vi inte längre har behov av!

Jag får ofta frågan hur jag säljer saker, framför allt av personer som tycker att det är jobbigt att sätta igång med att sälja på Tradera, och så här rensonerar jag när det kommer till försäljningar:

På Tradera har jag bara sålt sånt som jag vet går för hyfsat med pengar, annars känns det inte värt det att fixa med aktioner, packa och posta. Där blir det mest att jag säljer ytterkläder, skor och finare märkeskläder. Min lägsta summa för utgångsbud brukar vara ca 50 kronor, I år har jag flera kompisar som har yngre barn som varit ute efter just sånt som jag brukar sälja på Tradera, så jag har sålt det mesta i den plaggtypen på det sättet och det har knappt blivit något över till Tradera. Det kan kännas lite jobbigt ibland att sälja istället för att ge bort när det gäller kompisar, men jag har ändå gett ”bra” priser och jag ser det som en fördel för dem också att slippa bevaka auktioner på Tradera. Plus att jag är väldigt noga med skicket så de får ju bra grejer.

På nätet säljer jag också i specificerade säljgrupper på Facebook, jag är bland annat med i en för ekogrejer, en för Polarn & Pyret-kläder och en för ullkläder. Fördelen med dessa gentemot Tradera är att det går att sätta fasta priser. Jag har också testat att bloppa på instagram men det slog inte jätteväl ut så den kommer nog att få somna in.

Dessutom har jag sålt i vår lokala köp- och säljgrupp på Facebook. Jag älskar den eftersom alla köpare bor runt hörnet så det går lätt och snabbt att bli av med grejerna. Jag lägger därför hellre ut ett plagg lite billigare här än att lägga upp det till försäljning på nätet. Plagg för 5-15 kr orkar jag dock inte lägga upp här heller eftersom det ändå ska fotas och bokas tider för hämtning, så alla dessa prylar sparade jag och sålde på en loppis i våras. Där sålde jag framför allt plagg för mellan 10 och 20 kronor, men fick ändå in över 1000 kr.

Så, många bäckar små kan bli en stor å!

8 reaktioner på ”Många bäckar små…

  1. Bra jobbat! Tål att tänkas på. Läser gärna om din/barnens in/ut. Skulle gärna göra det själv också. Har skrivit upp mina egna klädinköp de senaste åren o det är intressant att se svart på vitt vad som kommit in. Har du in/ut på excel oxå? God fortsättning, Karin

  2. Det var inte illa! Våra barngrejer är inte så fina (många är begagnade flera gånger innan vi fick dem) men kanske ska jag göra en ansträngning ändå när den tiden kommer…

    • Ja, många bäckar små som sagt. Även kläder för 10 kr/st blir ju större summor om man säljer mycket. Det gäller bara att sälja dessa på ett sätt som gör att försäljningen av varje plagg inte tar så mycket tid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s