Kapselgarderob Vinter 2015

INNEHÅLL:

Det har hunnit gå en månad in i vinterkapseln innan jag hittat tiden för att skriva ihop inlägget  i jul- och nyårsfixartider (plus att jag använde de första två veckorna in i kapseln för kompletteringar), men såhär ser min kapelgarderob för vintern ut:

kapselgarderob_2015_vinter

Överdelar (12 st):
4 tshirts
4 trekvartsärmade toppar
1 skjorta
1 kofta
2 stickade tröjor

Nederdelar (5 st):
1 par jeans
4 kjolar

Klänningar (5 st)

Jackor (3 st):
1 duffel
1 vinterparkas
1 regnjacka

Skor (5 st):
1 stövlar
1 gummistövlar
1 kängor
1 fodrade sneakers
1 curlingkängor

Totalt innehåller garderoben 30 plagg. Det är två färre än höstgarderoben. Totalt plockades åtta plagg bort från höstgarderoben och sex nya tog plats. Av de bortplockade plaggen var fem säsongbetonade plagg (dvs mer höst än vinter), ett plagg gick sönder bortom lagning, och två plagg plockades bort då de inte riktigt platsade bland favoriterna (dessa två har nu lagt in ”funderarhögen” ett tag).

Tanken med kapselgarderoben är ju att skapa en garderob enbart med favoriter, men jag märke med höstgarderoben att så inte var fallet. Även i vintergarderoben är faktiskt några ”kanskeplagg” med. Jag velade så länge fram och tillbaka om de skulle ryka eller få vara kvar att jag till slut tänkte att jag får tänka på saken en vända till. Jag tycker det här med favoriter är svårt eftersom jag har svårt att hitta nya plagg när jag sliter ut de gamla favoriterna. Jag letar till exempel fortfarande efter en ersättare för min mycket fläckiga randiga favoritklänning (och har insett att det kanske måste bli sy själv som gäller då alla jag sett har något som är fel), så därför har en randig ”kanskeklänning” fått ta dess plats tills vidare.

Jag tror också att jag skulle behöva jobba lite mer på balansen av mina plaggtyper, men jag känner att jag fortfarande håller på att känna in konceptet och att jag behöver testa lite mer för att se vilken mängd av de olika plaggtyperna som är ultimat för mig. Sedan handlar det också mycket om det här med favoriter, skulle jag lyckas få till den där garderoben med bara favoriter (som dessutom är multifunktionella) så skulle jag troligen klara mig på färre plagg.

INKÖP OCH BUDGET:
En problem jag upptäckte i höstgarderoben var att jag hade för lite varma tröjor så till denna kapsel har jag kompletterat med ytterligare en sådan. Jag hade planer på att sticka en själv, men då jag kände att jag behövde tröjan nu, och jag var osäker på min egen stickhastighet, så fick min snabbstickande moster sticka den istället.

Ett annat måste inför vintern var vinterskor, eftersom jag slitit ut mina gamla. Jag satsade på ett par rejäla och köpte höga curlingkängor från Bally. Hittills har det inte varit jättekallt, men de har varit väldigt sköna att ha när jag stått länge i pulkabacken med barnen.

Dessutom köpte jag något som kanske var lite mer ett ”want” än ett ”need” – en stickad klänning som jag suktat efter ett tag och som jag passade på att köpa när jag fick en rabattcheck på 20%. Den platsar verkligen in i en favoritgarderob eftersom jag använt den ungefär en tredjedel av dagarna sedan jag köpte den så jag är otroligt nöjd med detta köp.

Tre helt nya plagg alltså, till en ganska hög bugdet pga vinterkängorna: 4500 kr.

Jag hade gärna kompletterat med ytterligare ett par byxor och en stickad tröja till, men jag kände att det fick vara nog för den här gången med tanke på vad slutsumman blev den här månaden.

 

Hur går det för er andra kapselgarderobiärer?

3 reaktioner på ”Kapselgarderob Vinter 2015

 1. Så roligt att se någons capsule!

  En fundering bara, hur använder du kjolarna? Vad har du under?

  Vars har du köpt den stickade klänningen?

  😀👍

  • Jag har strumpbyxor/leggings under kjolarna. De är inte med i själva kapseln, de flesta har jag förstått räknar dem som underkläder. Kan dock nämnas att jag har fem stycken strumpbyxor/leggings som jag alternerar mellan, varav ett par är lite mer ”reserv” när övriga är smutsiga. Jag tror dock att jag skulle klara mig med tre, särskilt om jag får till att utöka garderoben med ett par byxor till, nu har jag kjol/klänning 6/7 dagar i veckan minst.

   Den stickade klänningen kommer från Boomerang.

 2. Pingback: IN:UT Januari – Ekomamma i stan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s