IN:UT Januari

plantoys

Nu är årets första månad slut och dags att summera min första IN:UT-lista på ett par år. Det visade sig bli en riktigt rensarmånad så första posten blir rätt lång…. Det är även första gången jag gör en IT:UT-lista för barnen.

Ekomammans IN:UT:

IN:
1 kamera
8 par strumpor
1 nattlinne
1 stickad tröja
Summa IN: 11

UT:
2 par strumpor,
26 julsaker
1 bok
16 tygservetter
60 stycken Barie + Barbietillbehör
Summa UT: 105

Kommentar: Som jag skrev i inlägget om höstens kapselgarderob så har jag för få stickade tröjor, och den jag fick stickad till vinterns kapselgarderob visade sig vara för kort, så det var välbehövligt att köpa en stickad tröja på rean. Dessutom har jag slitit ut strumpor på löpande band under hösten så det var också något jag hade stort behov av att köpa. Jag köpte också en ny kamera (en Canon M3) på ett erbjudande i mellandagarna, men hämtade inte ut beställningen förrän i januari så den får komma med på januaris lista. Jag är redan otroligt nöjd med detta köp som är en kamera i storlek mindre än min tidigare vilket förhoppningsvis gör att den får följa med oftare och fler foton blir fotade.

När det gäller ut så har jag rensat lite allmänt. Julsaker och tygservetter som vi inte använde. Dessutom har jag gjort mig av med alla mina barbiedockor plus tillbehör som min mamma sparat. Som jag skrev i inlägget ”Plastbantning av leksaker” så är det värt att tänka på att leksaksdirektivet skärptes 2007, 2011 och 2013 så jag tänker att vill barnen ha denna typ av dock så är det bättre med nyare modeller.

Barnens IN:UT

IN:
1 vagn
1 matta
1 pussel
2 böcker
1 film
1 spargris
7 leksaker (2 legoset, 2 badleksaker, 1 Anna-docka, 1 träorm, 1 Brio-tåg)
3 halsband
40 klädesplagg i nästa storlek
Summa IN: 57

UT:
1 vagn
1 leksak
56 klädesplagg i föregående storlek
Summa UT: 58

Kommentar:
Den stora summan in beror på att vi hade släktkalas för att fira bägge barnens födelsedagar nu i januari och då fick de en del saker och även kläder, dessutom har vi bytt storlekar i bägge barnens garderober. Att det är fler plagg ut än in kan förklaras av att många plagg nu går direkt från storasysters garderob till lillebrors då de plötsligt har storlekarna efter varandra. Sist, men inte minst så har vi bytt ut vår Brio Go mot en smidigare sulkyvagn (en begagnad Bugaboo Bee) då lillebror börjar bli väl stor för Brion och dessutom åker vagn mindre och mindre.

PS. Vad tycker ni om denna form av IN:UT? För mycket information? Något som saknas?

På bilden två av lillebrors födelsedagspresenter: spargris och båt från PlanToys som tillverkar ekologiska leksaker i gummiträ.

 

 

 

8 reaktioner på ”IN:UT Januari

 1. Åh, nu blir jag så nyfiken (skrev i ett annat inlägg igår), har ni kvar yoyo’n också eller hur tänker ni där? Vi har i nuläget en Emmaljunga Viking och en (väldigt stor och klumpig) cykelvagn. Cykelvagnen använder vi dagligen till förskolan (har ett barn och har gått på förskola en dryg månad) och helt plötsligt känns emmaljungan onödigt mycket vagn helt enkelt. Så tänkte byta ut den men till vaaaad? Funderat på bee och yoyo. Haft en yoyo innan och älskade den men känner mig tveksam till den som enda vagn. Bee verkar ju smidig men blev lite fundersam när jag insåg att den nog egentligen inte är så mycket mindre än vikingen (men nättare visuellt förstås). Sen är babyjogger city mini zip också med i leken… Det jag klurar mest över är mått uppfälld, mått i bilen och maxvikt. Köper vi inte en yoyo vet jag att jag kommer längta ihjäl mig nästa gång vi reser. Men man kan ju inte ha en vagn i vardagen för två flygresor per år. Kanske ska ha en annan vagn och en yoyo på sikt men usch jag kan inte bestämma mig. Ursäkta romanen!! Förväntar mig inte heller att du ska leverera lösningen. Blev som sagt bara nyfiken på hur ni tänker.

  • Haha, vi har faktiskt kvar yoyon också. Hade vi bara haft ett barn hade vi nog kört på den som enda vagn men nu kände vi behov av att ha en vagn som funkar bra med ståbräda då vi har en bra bit till förskolan (och det har jag inte sett någon ”resevagn” som gör) plus att vi upplever att vi då och då har behov av två vagnar. Framför allt när vi stannar sent på middag hos vänner så att bägge barnen är trötta är det skönt att kunna stoppa ner dem i varsin vagn och låta dem somna på hemvägen. Hade vi haft bil som vi använt vid dessa tillfällen hade vi nog inte känt behovet av flera vagnar.

   Summa summarum kan jag rekommendera både yoyo och bee, så tillvida att du inte har större krav på att vagnen ska klara terräng eller vinterväglag (men kollar du på nättare vagnar av resevagnstyp så är det ju inga större hjul att tala om oavsett). Vi har provat några olika resevagnar (fått låna vid resor innan vi köpte yoyon) och yoyon har helt klart varit bäst av de vi testat! När det gäler Viking vs bee förstår jag hur du tänker, en kompis till mig har köpt en Viking och den verkar himla smidig. Där tycker jag fördelen med Bee är att det är mer ett ”sulkymodell” där barnet själv lätt att klättra i och ur vilket har varit mer attraktivt för vår lilla som inte ville sitta i Brio Go:n på slutet.

   Som ps kan jag skriva att vi har ju en cykelvagn också men den använder vi ju på ett helt annat sätt, så den räknar jag inte riktigt som vagn i detta sammanhang.

  • Eller hur, gillar PlanToys leksaker. Tyvärr har vi haft dålig efterenhet av deras andra båtar som inte gick att torka ur ordentligt men de här är helt öppna. 😀

 2. Tack för svar! Vi köpte faktiskt en bee igår så nu ska jag fixa vikingen inför försäljning 🙂 Känns väldigt bra! Men en yoyo blir det säkert igen någon gång… Tänker som bakvagn eller om det blir syskon och vi behöver två. Eller om det blir någon längre resa. Den är ju bara för bra! Speciellt med förändringarna på årets modell, himla spännande!

  • BILvagn så klart (inte bakvagn…). Förresten precis så jag tänker också och som var avgörande för att jag kände att vi behövde byta, att det är mer sulky över den. För egentligen är den ju inte sååå mycket mindre men det är en helt annan känsla i den!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s