Virkade My Little Pony

virkade_my_little_pony

Bägge mina barn är väldigt förjusta i My Little Pony, vilket för mig som plastbantande mamma vållat en del funderingar och bekymmer. Å ena sidan vill jag ju undvika plast till mina barn, å andra sidan vill jag som någon så fint uttryckte det på nätet inte ”plastbanta bort mina barns glädje”. Jag vill helt enkelt inte vara den som bara säger ”tvärnej” till saker som barnen hett önskar sig, samtidigt som leksaker är ju inga ”måsten” och de har ju massor av andra leksaker att leka med. Hittills har vi haft en medelväg där barnen har ett par ponnies i plast men där jag samtidigt har hållt ögonen öppna efter alternativ.

Så gissa om jag blev glad när jag på nätet hittade mönster till att virka egna My Little Ponys! Dessa är en lite större variant, men eftersom jag ville att ponniesarna skulle passa i My Little Ponyslottet i trä som jag fyndat i vår lokala köp och säljgrupp så valde jag att virka dessa istället med detta mönster för håret. Dessa är inte lika överenstämmande i utseendet som de ”riktiga” ponnisarna, men barn har ju fantasi. Till födelsedagarna virkade jag två ponnies, men tanken är att virka minst de sex huvudponniesarna. Mönstret är visserligen på engelska men väldigt lätt att förstå även för en ovan virkare som jag. Däremot märkte jag att jag behöver öva mig rejält på att brodera för ögonen och cutiemarksen hade jag velat få till bra mycket snyggare. Dock verkade det mest vara jag som hängde upp mig på detta för barnen lekte lika gärna med dessa som med sina plastponnies vilket gjorde mig så himla glad!

7 reaktioner på ”Virkade My Little Pony

  1. Helt underbara!
    Jag skulle så gärna vilja ha en till min dotter. Det är inte så att du tar beställningar?

    • 😀
      Jag är fortfarande på hobbyvirkningsnivå, men när jag gjort alla sex varianterna så kanske jag är tillräckligt rutinerad. 😉 Kan annars tipsa om att det finns många olika varianter att köpa på Etsy.

  2. Pingback: Blogginlägg jag minns – 2016 | Händelsevis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s