Snart dags för vårkapsel?

På måndag är det dags för februaris sista dag och enligt det klassiska kapselsystemet med tre månader per säsong är det alltså dags för kapselbyte. Vinterkapsel ut – vårkapsel in. Om det känns dags? Inte alls! Med temperaturer runt 0 så använder jag fortfarande vinterjackan dagligen och hur mycket jag än längtar efter lättare kläder och soliga dagar så känns det inte som om vi är där än.

Så för att slippa ha med mig större delen av vinterkapseln in i vårkapseln har jag bestämt mig för att jag förlänger vinterkapseln med en månad. Min vinter kommer alltså att fortsätta mars ut. Troligen kommer jag även att börja tidigare med nästa vinterkapsel eftersom jag i höstas ville plocka fram vinterjackan redan i mittten på november. Det lutar därför åt att min vinterkapsel kommer att få vara november-mars, vår- och höstkapseln blir därför två månader (april-maj och september-oktober) och sedan tre för sommaren som det är tänkt.

Jag kan tänka mig att en tvådelad säsongsgarderob egentligen är mer anpassad för det nordiska klimatet med lång vinter, och det är mycket möjligt att jag kommer att hamna där, men minst ett år vill jag i alla fall ge kapseltänket. Dessutom är min garderob fortfarande under uppbyggnad efter kroppens postgravidförändring ch då känns det bra att gå igenom och komplettera plagg lite oftare än två gånger per år.

Hur gör ni andra kapselgarderobiärer? Byter ni till vårkapseln nästa tisdag?

3 reaktioner på ”Snart dags för vårkapsel?

  1. Här i Malmö känns våren ändå lite på gång med vintergäck och spirande grönska men även jag väntar lite med bytet. Har fuskat lite med vårskor men vill ännu inte gå utanför dörren utan vinterjacka! Jag kommer byta när jag får ”garderoben” som tema i min rensningsbok och det är om två veckor. Känns oerhört länge just nu! Har fått/skaffat ett par ”nya” plagg och längtar efter att få använda dem, tänk vad ett spetslinne och ett par jeans kan göra! Så fånigt men ändå roligt 🙂

    • Ja, det är väl kanske lie det också, att jag har några inköp jag skulle behöva göra som jag inte riktigt hunnit med. Framför allt behöver jag köpa nya ballerinaskor (för visst kan det bli sånt väder under våren) eftersom jag råkade köpa för små på rean i höstas.

      Känns som du skriver lite fånigt att längta efter sina nya kläder, men också bra tycker jag. Så ska det ju alltid kännas att köpa något nytt, och inte det här slentrianköpanet och ”jaja” som många ägnar sig åt.

  2. Pingback: IN:UT Februari – Ekomamma i stan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s