IN:UT Mars

ak_ut

Helt ärligt börjar jag redan bli lite less på att redovisa in och ut här på bloggen. Det känns som att fokus hamnar på småsaker som att jag köpt nya strumpor och inte på helheten. Samtidigt är det nyttigt att skriva ut min konsumtion i siffror, det blir inte alls samma sak när jag bara skriver för mig själv. Särskilt denna månad…

IN
1 objektiv
2 ljuslyktor
2 gardiner
2 kuddfodral
1 tofflor
1 tshirt
2 träningslinnen
1 träningsbyxor
1 påsväska
4 skålar
2 krukor
1 sekatör
SUMMA IN: 19

UT:
2 burkar
6 skålar
2 fat
3 glas
6 krukor
1 träningslinne
9 klädesplagg
SUMMA UT: 27

Ett resultat som IN:UT-listorna redan har gett är att jag börjat rensa (och shoppa) mer strukturerat, för att det inte ska bli så plottrigt och långt att skriva här. I mars har jag fokuserat på garderoben på grund av kapselbytet, jag har även rensat i köket och börjat planera för våren på balkongen och även i vardagsrummet där jag sytt nya gardiner och nya soffkuddar (hälften av tyget hade jag och hälften köpte jag nytt). Ett antal blommor planterades om till större krukor och jag insåg att jag hade lite väl många små ytterkrukor så dessa rensades ut. Dock hade jag rätt få större ytterkrukor så det står på inköpslistan till kommande månader. I köket hade vi väldigt många små skålar, så där rensade jag bort hälften, och istället köpte jag större skålar när de reade ”vårt” porslin på Cervera och jag dessutom hade ett presentkort där. Jag är inte alls lika förtjust i att äta soppa i djupa tallrikar då jag tycker att soppan kallnar så fort, men nu har vi äntligen skålar till alla familjemedlemmar! Tidigare kunde barnen äta ur de små skålarna men de börjar bli lite för stora för det nu.

I mars fyller jag år, vilket har gjort att några saker på inlistan är födelsedagspresenter. Förra månaden sålde jag ett stort och tungt objektiv som det inte blivit av att jag använt särskilt mycket den här månaden köpte jag ett liknande fast mindre (och billigare, dessutom till rabatt). Ett klassiskt felköp där det blev väldigt bra att sälja och köpa nytt. Det känns oftast väldigt dumt och fel att göra så, men ibland måste man ”göra om och göra rätt”.

I klädväg så har jag i min genomgång av kläder inför vårkapseln köpt en ny t-shirt och rensat ut nio plagg. Dessutom har jag rensat ut ett träningslinne som inte funkade och istället köpt två nya som bättre passar min ”postgravidkropp”. Jag kände att känslan av att behöva träna för att komma i träningslinnet var lite fel känsla… Eftersom jag inte har så stor träningsgarderob, t ex var mitt träningslinne den enda träningsöverdelen, så fick det blir två in fast det bara var en ut. Jag fick även ärva ett par yogabyxor av en vän.

Alltså denna månad känns lite galen – 19 saker in! Samtidigt har jag i de flesta fall gått igenom områden här hemma och rensat och ersatt/kompletterat på ett sätt som jag är väldigt nöjd med. Dåliga lösningar har ersatts med bättre vilket ändå måste ses som positivt. Även om jag lite vill hålla för ögonen när jag inser vad vi konsumerat på bara en månad!

 

BARNENS IN:UT

IN:
4 tallrikar
3 cyklar
2 böcker
2 klädesplagg
SUMMA IN: 11

UT:
3 tallrikar
3 glas
2 tv-spel
3 klädesplagg
1 åkleksak
2 cyklar
SUMMA UT: 14

Nu när barnen är tre och fem och sköter sig hyfsat vid matbordet så tyckte vi att det var dags att fasa ut bioplasten i köket. Dels för att den är känsligare än porslin och dels för att plast ändå på något sätt är plast. Istället kompletterade vi med några fler porslinstallrikar.

Sedan har vi även sett över barnens cyklar. Storasyster fick en ny 16” cykel i försenad födelsedagspresent av mormor, så lillebror ärvde hennes 12” och så har vi gjort oss av med balanscykeln och trehjulingen. Barnen fick även nya sparkcyklar då de vi köpt på loppis tyvärr inte funkat så bra (men de rensade vi bort redan i höstas). Nu har de alltså en ”vanlig” cykel var och en sparkcykel. Tyvärr bor vi för långt bort från förskolan för att barnen ska kunna cykla till förskolan, så då är det bra med sparkcyklarna som de kan använda en bit och sedan ta med på buss och t-bana.

Böcker tycker jag är lite överflödigt att kommentera. Vi lånar mycket på bibblan men ser jag något intressant i vår lokala köp- och säljgrupp så brukar jag passa på att köpa.

Plaggen in är två badbyxor till lillebror som vi fick ärva av kusinerna och plaggen ut är badkläder i urvuxen storlek.

 

Jag vill gärna stämma av ang IN:UT, tycker ni att det är intressant att läsa om hur det ser ut för barnen? Jag kan tycka att eftersom de växer och sliter på kläderna som blir det ju en del in och ut men frågan är hur intressant det är att läsa om?

14 reaktioner på ”IN:UT Mars

 1. Jag tycker också det är intressant, och imponerande! Cykel till treåringen? Hur gick det till? Fantastiskt om han redan kan!
  Formatet är bra nu tycker jag, lagom mycket info utan att vara för mycket uppradningar i evighet (som jag själv ofta skriver… hehe)

  • Han har stödhjul, så ingen större skillnad mot trehjulingen… Jag kände lite att både trehjuling och 12¨cykel med stödhjul var lite kaka på kaka, säskilt som de hade i princip samma sadelhöjd. Storasyster kan btw inte cykla själv än heller, vi har varit dåliga på att öva då vi antingen 1, åker från vårt område när vi är lediga eller 2, är en förälder som stannar hemma och fixar ngt och en går ut med ungarna och att ha två barn på cykel som plötsligt säger ”nej, orkar inte” är inte jag vill vara med om.

 2. Hej!
  Fortsätt skriva om detta. Jag skulle gärna vilja veta vilka loppisar som nu är i antågande. Du får gärna tipsa om dem.

  • De loppisar jag vet om är dessa: 23/4 gatuloppis Zinkens väg, Zinkensdamm, 15/5 Midsommargården, Telefonplan, 21/5 Högalidskyrkans loppis, Hornstull, 29/5 Gatuloppis Hornstull, hela området. Men det dyker säkert upp fler.

 3. Jag är inte så intresserad av att läsa in ut listorna men det är ju väldigt enkelt att hoppa över!

 4. Eftersom du frågar så ska jag svara bittert men ärligt att jag är ganska ointresserad av att läsa om prylar som kommer in och ut. Jag vill lägga mindre tid på mina prylar och blir inspirerad av att äga färre saker. Men då vill jag ogärna lägga denna tid på att läsa om era prylar som åker in och ut. Det känns kontraproduktivt.

  • Ok, min fundering var framför allt huruvida det var intressant med barnsakslistan, men bra att veta även om det finns ett ointresse för det övriga.

   • Jaha ☺️. Men i övrigt gillar jag bloggen! I min kommentar ovan låter jag som en sån där tråkig person som borde hålla tankarna för mig själv, men jag gillar det du skriver och din blogg. Jag får helt enkelt scrolla förbi In och Ut 😃.

   • Läste nu att min kommentar kanske kunde tolkas ironiskt och lite sur, men det var inte så jag menade. Jag tycker att det ÄR bra även att få veta vad som inte uppskattas lite mycket. 😀 (Särskilt med IN:UT eftersom jag är lite velig själv över denna punkt.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s