Fortsättning på teknikinlägget, aka datorfria dagar

Åh, ironin i att samma dag som föregående inlägg om min sex år gamla dator som fortfarande funkade, så vägrar den helt plötsligt att starta! Samtidigt känns sex år som en helt ok livslängd och jag hade backup på allt utom det allra senaste så jag är inte så besviken  ändå. Förutom att det inte är en så kul utgift att köpa en ny.

Så hur tänker jag nu kring ny dator? För det första ser jag till att sälja/skänka allt som går av den gamla datorn. Laddsladden som jag faktiskt köpte ny för ett par år sen är redan såld i lokala säljgruppen, och jag har en annan som ville ha installationsskrivorna också. Släng aldrig saker som kan komma någon annan till nytta! Själva datorn hamnar dock i elåtervinningen, det ska nog mycket till för att kunna laga den.

När det gäller ny dator så blir det en ny Mac. Förutom att jag gillar funktionen och designen på Apples produkter så var de en av de första att fasa ut bromerade flamskyddsmedel och pvc från sina produkter. Enda abret är att jag vill vänta på att de kommer med nya versioner vilket ryktas om en till tre månader. Så nu har jag helt klart en utmaning att klara mig utan dator så länge. Å andra sidan har jag dator på jobbet, smartphone och jag skriver detta på hushållets iPad. Så nog ska jag klara mig, även om jag inte kan jobba i mina excellistor eller med mina foton. Jag hoppas på att kunna hålla samma inläggsfrekvens här på bloggen och jag har ju en del önskeinlägg på gång, men eventuellt blir det lite färre bilder under den här perioden.

4 reaktioner på ”Fortsättning på teknikinlägget, aka datorfria dagar

 1. Jag jobbar också i Mac, och jag rekommenderar att alltid boosta den nya datorn direkt – köp inte grundpaketet utan lägg till nån tusing för att ha den senaste processorn och extra minne. Då håller datorn mycket längre utan att man blir tokig för att den är för seg. Jag har fortfarande kvar alla datorer i bruk, jag köpte en iMac och en MacBookPro 2007 och även om de är sega nu så har min sambo fortfarande dem till att surfa på (Spotify, tv, you tube mm). Jag jobbar ju med stora bilder så jag behöver lite kräm i datorn, och känner nu att det är dags att göra en rekond och lägga till mer minne på min iMac från 2010, då bör jag kunna jobba nåt år till. Vad gäller elskrot så borde det väl finnas firmor som tar hand om gamla datorer? Med alla metaller som finns i, det görs ju med mobiler? Fråga på Apple de kanske vet!

  • Ja, det finns företag som tar emot datorer, dock brukar de vilja rusta upp datorn för att kunna sälja den så det gäller att det funkar.

   Dock så materialåtervinns ju elskrot som lämnas till el-återvinningen vilket känns som ett helt ok alternativ om datorn är uttjänt.

   För min del ser det ut som att jag kommer att ge bort den istället. Ska bara se till personen elåtervinner den korrekt när hen tagit delarna hen vill ha, eller vad personen tänkt göra med den.

 2. Spännande! Jag är ju som sagt datorlös sen några år. För mig funkar det bra men jag jobbar inte så mkt med bilder och verkligen inte med Xcel. Å andra sidan tycker maken att paddans fotoredigerarprogram är super och jag är säker på att Xcel finns även i dessa format.

  Lycka till!

  • Excel kunde jag få till ipaden, men en betalversion så känner mig inte så motiverad att skaffa eftersom jag bara tänkt mig en period utan dator. Hade jag tänkt klara mig med ipaden så hade det dock varit ett alternativ.

   Är fortfarande lite imponerad att du inte har dator, men hade jag inte fotat och tyckt att ipaden var lite seg att skriva på så kanske. 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s