IN:UT April

IN:
2 t-shirts
1 linne
2 leggings
3 trosor
1 ballerinaskor
1 vinglas
1 vattenkokare
2 lakanset
Summa: 13

UT:
2 leggings
5 trosor
2 dukar
1 täcke
3 lakanset
1 vinglas
1 vattenkokare
1 dator
Summa: 16

Kommentar:
Jag har som jag nämt tidigare försökt att rensa lite mer kordinerat, och denna månadvar det linneskåpets tur. Den stora punkten var att vi gjorde oss av med vårt dubbeltäcke. Anlednigen var framför allt att vi inte kan tvätta det i vår tvättstuga då vi inte har grovtvättmaskin och det är för stort för de vanliga maskinerna. Det känns inte riktigt hållbart med småbarn och olyckor. Nu senast när vi behövde tvätta det blev det kvar hos min mamma (som har grovtvättstuga) i säkert ett halvår. Under denna tid har vi använt andra täcken och maken har varit väldigt nöjd då han föredrar ett tunnare täcke än mig, så det var också en bidragande orsak. När vi bestämde oss för att köra på varsitt eget täcke köpte vi ett par lakanset till då vi bara hade ett helt set sedan innan.

Sedan har jag också fyllt på garderoben, dels med några saker till vårkapseln, dels underkläder och leggings som slitits ut. Ballerinaskorna slet jag ut förra sommaren men har ju inte haft behovet av nya under vinterhalvåret så därför blev en in en ut inte så tydlig där.

Till sist några saker som gått sönder; vinglaset som slogs omkull och gick mitt itu, vattenkokaren som började läcka och sätta på sig själv och så datorn som bara vägrade starta en dag. Dator inväntar jag dock som sagt en ny version men övriga köptes nytt ganska direkt. Att försök hitta en hyfsat stor vattenkokare med minimalt med plast som samtidigt inte kostar skjortan skulle kunna bli ett inlägg i sig.

Barnens IN:UT

IN:
13 klädesplagg
1 våtdräkt
2 regnkläder
1 stövlar
1 gosedjur
Summa: 17

UT:
4 regnkläder
1 stövlar
2 bebishanddukar
Summa: 7

Barnen har fått ärva lite kläder av kusinerna, plus att vi var på loppis och fyndade där lite saknade plagg i garderoben. Storasyster handlade också en gosekanin för en peng i sin spargris. Jag som försökt plastbanta gosedjuren jublade visserligen inte men hade inte hjärta att säga nej heller. Sedan har barnen vuxit ur sina regnkläder (både fodrade och ofodrade) och stövlar så där köpte vi nya till storasyster och flyttade över storasysters till lillebrors krok i hallen.

Sist men inte minst har storasyster börjat på simskola. Vi märkte då att hon behövde en ny baddräkt då den gamla car i minsta laget, men på simskolan tipsade de om att köpa en våtdräkt då många barn blev kalla och hackade tänder under simningen. Så smart! Visst var den lite dyrare än en vanlig baddräkt, men nu fryser inte storasyster i vattnet utan kan fokusera på simningen, och lillebror kommer att kunna ärva den sen.

2 reaktioner på ”IN:UT April

  1. Skriv gärna ett inlägg om hur man hittar en bra och så plastfri vattenkokare som möjligt!

    • Vill du ha en liten kan jag tipsa om ICAs retromodell som ska vara rätt lite plast i. Dock ville vi ha minst 1,5 l så då fick vi kompromissa. Vi köpte en variant från Electrolux där själva kannan är i glas. Den har tyvär en hel del plastdetaljer, men jag är nöjd med att själva behållaren är plastfri i alla fall,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s