Rustade för sommaren!

image

Bilden visar ett axplock av lillebrors garderob men storasysters kläder skiljer sig inte särskilt från hans förutom att hon vägrar bylsiga byxor.

Vi gillar Polarn & Pyrets långärmade tunna tröjor så dessa återfinns i viss mängd i bägge barnens garderober. Tunna och svala men samtidigt täckande, så perfekta för sommaren. Enda nackdelen är att de oftast har vit bas vilket gör att de hos oss blir fläckiga väldigt fort. Annars är klänning det populäraste plagget, framför allt för storasyster som blir mer och mer bestämd gällande kläder. T-shirts finns därför knappt i barnens garderober för när det gäller kortärmat så är det klänning som gäller. När barnen var mindre var vi mer noggranna med att försöka ha på dem långärmat, men det blir svårare ju äldre de blir och just att hitta långärmade tunna klänningar upplever jag som svårt. Som tur är verkar de ha en typ av hy som klarar sol bra så vi har hittills aldrig upplevt att de ens blivit röda av solen. Dock försöker vi undvika linnen och baraxlade klänningar för att skydda barnens axlar (min egen erfarenhet är att jag lätt blir röd just på axlarna). Storasyster har alltid föredragit klänning med ärm så det har funkat fint.

På förskolan försöker vi propsa på att barnen ska ha jeans eller andra lekvänliga byxor som tål att klättras och lekas i så dessa används även till klänning. Med ett barn som ständigt åker på rumpan ner för bergssluttningar så känns det tyvärr som ett måste med grövre tyg även om det blir varmare, vi har dock leggings (både långa och korta) som används på fritiden (och enstaka gånger på förskolan). Som synes på bilden har barnen även shorts i sin garderob men dessa används väldigt sporadiskt då det som sagt oftast är klänning som gäller om det inte är långbyxor på.

 

image

Kepsar och solhattar är ett självklart måste. Kepsarna är från Mini Rodini (ekobomull) och solhattarna från Polarn & Pyret (bägge begagnatköp). De har även varsin solhatt i jeanstyg som inte är med på bilden. Solhattarna på bilder är de barnen brukar ha på stranden och även till viss del i vattnet.

image

På stranden är det uv-dräkt som gäller och självklart matchar barnen varandra. 😉 Vi försöker ju att plastbanta även i garderoberna men just uvdräkt tycker vi är ett viktigt plagg att ha, särskilt när vi är utomlands. Är det varmt i vattnet är barnen gärna i ett tag och då känns det bra med dräkter som täcker rygg och axlar. Dock tar vi av dessa direkt efter bad för att undvika att de blir kalla, och så får de sitta i badrockar eller under parasoll. På lantstället brukar barnen bada nakna, men där är det oftast korta dopp som gäller och inget strandhäng.

Storasyster har de senaste två åren även haft vanlig baddräkt men när hon växte ur den bestämde vi oss för att inte köpa någon ny. Jag tycker att uvdräkten är bättre då den täcker axlarna och i badhuset kör vi numera med våtdräkt. Vi har även badbyxor till bägge barnen men kan räkna gångerna de använts på ena handen, förutom lillebrors som han hade med uvtröja i storleken innan vi köpte dräkten ovan.

 

image

Sandaler brukar vi köpa från Kavats ekokollektioner. Oftast nya till storasyster och lillebror ärver hennes gamla. I år fick det dock bli nya till bägge barnen för de som storasyster hade när hon var i lillebrors storlek gick sönder i slutet av sommaren (vi reklamerade dem och köpte ett nytt par men då hade hennes fötter växt så de är i storleken större). De har även tygskor i basketskomodell som jag oftast haft tur att lyckas hitta begagnade.

Sedan har vi självklart regnkläder, och deras vanliga skaljackor för lite kyligare sommardagar. Vi har även köpt tunna vindregnjackor, storasysters från Isbjörn och lillebrors är arvegods. Dessa tänker vi är bra att ha när vi ska ut på landet eftersom vi behöver hålla nere packningen när vi åker ut med bussen och dessa är väldigt tunna och lätta.

Hur tänker ni andra när det gäller sommarkläder till barnen? Upplever ni det som vi som svårt att hitta bra och lekvänliga men samtidigt tunna och svala plagg? Tipsa gärna om era bästa sommarplagg i kommentarsfältet!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s