I mitt badrumsskåp

Foto 2016-06-19 11 51 14

I mitt inlägg om önskerubriker fick jag förfrågan om att skriva om innehåller i mitt baddrumsskåp. Eftersom jag har ganska få produkter där inne så har jag valt att utöka ämnet och skriva om de skönhetsprodukter jag använder generellt så jag har inkluderat även de som står i duschen, på byrån i mitt sovrum och som ligger i handväskan. Även dessa är ganska minimalistiska till antalet. Jag är helt enkelt ingen person som orkar ha några längre skönhetsritualer och uppskattar också att ha gott om plats i badrumsskåpet.

Ett av mina tips för den som vill gå över till ekologisk hudvård för övrigt att i samma veva se över antalet använda produkter, kanske finns det någon typ av produkt som bara blivit stående. Det är lätt att dras med i alla tips på bra rengöringar, skrubbar och ansiktsmasker som finns i ekosfären, men försök att tänka igenom vilka produkter du verkligen använder. Beroende på vilken prisklass du hållit dig inom innan kan det bli dyrare att gå över till ekologiska produkter, och ekonomiskt kan det då kännas bättre att lägga mer pengar på några få produkter som verkligen används.

I badrumsskåpet

Foto 2016-06-19 11 46 34

I själva badrumsskåpet står deo, ansiktskräm och tandkräm. Det är de enda produkter jag använder dagligen. Just nu använder jag deo från Soapwalla, men brukar alternera mellan mina tre favoriter som du kan läsa om här. Som ansiktskräm använder jag just nu Face Protection från Maria Åkerberg. En recension kommer framöver men kan nämna så mycket här som att jag verkligen gillar den.

När det gäller tandkräm så har jag testat mig runt bland de ekologiska märkena, men fortfarande inte hittat någon som jag gillar. Istället kör jag på Acta som i alla fall är Svanenmärkt och har en okej innehållsförteckning.

Eftersom jag inte använder smink så har jag inte sett något behov av någon typ av särskild ansiktsrengöring, men använder ibland den vanliga duschkrämen i ansiktet också när jag duschar.

I duschen

Foto 2016-06-19 11 51 44

I duschen använder jag schampo, balsam och duschkräm. Weledas Citrus Creamy Body Wash har varit ett självskrivet kort i vår badrumshylla i flera år nu, men när det gäller schampo fortsätter jag fortfarande att testa mig fram. En av mina favoriter för hittills är J.R Liggetts schampotvål (recension kommer framöver) och för balsam gillar jag Madaras Nourish & Repair Conditioner. Just nu testar vi dock även John Master Organics Lavender Rosemary Schampo som jag visserligen gillar men då jag inte märker någon skillnad mot billigare schampon som J.R Liggetts eller Urtekram så tycker jag att John Master Organics är lite önodigt dyrt att köpa.

På sommaren kan det ibland hända att jag får ingivelsen att använda en scrub, men brukar då bara göra så att jag blandar duschkrämen med lite socker. Det river helt okej, och skönt att slippa ha en produkt stående som bara används några gånger per år.

I sovrummet

Foto 2016-06-19 11 47 24

På min byrå i sovrummet har jag också lite produkter som jag använder då och då, ofta på morgonen eller vid sänggående. En handkräm är självskriven eftersom jag ofta blir torr om händerna om jag tvättar dem ofta. Här brukar jag också variera lite, men en favorit som jag ofta återkommer till är L:a Brukets handkräm med salvia, rosmarin och lavendel.

När det gäller helkroppsprodukter brukar jag ofta tveka om jag verkligen behöver någon lotion, olja eller kräm då jag helt enkelt oftast inte kommer mig för att smörja in mig. På vintern blir jag ofta torr fläckvis men då använder jag ibland handkrämen (liksom använder den på fötterna) och har funderat på om jag skulle ha någon fetare multikräm istället. De gånger jag känner att jag verkligen har behov av en helkroppskräm är på sommaren när vi är ute i solen mycket, och särskilt om vi åker iväg utomlands. Just nu använder jag Moonsun Organics Beeswax Body Oil (recension kommer) som jag gillar skarpt. (Funderar dock om den är för tjock för att ha som after sun på semestern.)

En produkt som jag också funderat på och egentligen tycker är onödig är parfym. Samtidigt är jag ingen smyckestyp eller knappt den som klär upp mig, så att dutta på lite parfym är ett enkelt sätt att känna mig lite festlig. Jag letade länge efter en ekoparfym som kunde ersätta min tidigare favorit Flowerbomb, innan jag hittade Agonist parfym Isis via ett tips i Naturligt Snygg-Hannahs blogg. Jag fick även hem ett test av Honore de Prés Vamp à NY nyligen och har fastnat även för denna. Jag älskar för övrigt parfymprover! Eftersom jag använder parfym rätt sällan så räcker en sån liten provflaska otroligt länge.

I handväskan

rec-dr-bronner-body-balm

Den enda skönhetsprodukten som jag ständigt har i handväskan är ett cerat. Eller just nu är det mer en multiprodukt, som jag framför allt använder som cerat; Dr Bronners Organic Body Balm. Sedan kan också handkrämen ovan få hänga med om jag ska någon annanstans än jobbet (där jag har en handkräm ståendes).

Foto 2016-06-19 11 51 14

Förutom handtvålen som vi har på handfatskanten (som återkommande är från Savon du Midi) så är produkterna ovan de enda jag använder. Elva stycken blev det totalt med handtvålen inräknat vilket ändå känns helt överkomligt även om jag samtidigt tycker att det låter lite mycket med hela elva produkter bara för min kropp. Då har jag ändå valt bort många kategorier, som smink, nagellack, ansiktsrengöring, ansiktsvatten, peeling, scrubkräm och så vidare.

Jag är dock väldigt nöjd när jag läser genomgången ovan och upptäcker att jag hittat favoriter inom nio av de elva kategorierna, endast när det gäller schampo och kroppskräm fortsätter jag att prova mig fram. Även om jag säkerligen kommer att variera mig då och då och testa nya saker även inom de andra kategorierna med, men då mer för att det är kul att prova något nytt än att jag inte har hittat har något som funkar riktigt bra.

Hur många produkter har du stående i ditt badrum? Har du några favoriter du vill tipsa om?

5 reaktioner på ”I mitt badrumsskåp

 1. Schampot + deon + duschtvålen är favoriter hos mig! John Masters är förvisso rackarns dyrt, men jag tycker det är så pass drygt att det väger upp även de billigare ekovarianterna!

  • Kul att vi gillar samma deo och duschtvål!

   Vet att många lovprisar John Masters och visst är det bra, men jag tycker inte att jag märker tillräckligt stor skillnad (även mängdmässigt) för att vilja lägga de extra pengarna när billigare schampon funkar lika bra. Men kan tänka mig att det beror väldigt mycket på ens hår. För mig har tyvärr inget ekoschampo än så länge funkat riktigt bra och då tycker jag att jag har provat det mesta.

 2. Oj vad kul läsning! Gick raka vägen in i badrummet och räknade till 37!!! Då räknade jag ändå inte med sånt som är läkemedel såsom kortisonkräm mm. Jag har atopisk hud och behöver ofta variera produkter beroende på hudens dagsform, väder osv. Så det förklarar en del. Sju hårprodukter känns onödigt men jag tar slut på ett par som jag inte ska köpa igen plus att jag har små förpackningar av spray och torrschampo för resa. Tre parfymer är helt onödigt eftersom jag oftast tar parfymerad lotion. Gamla är de också. Och den Jag föredrar gillar inte sambon… Två tandkrämer som jag skiftar mellan kanske är onödigt. Tre bodylotions utöver de receptbelagda… Gillar nog att variera mig inser jag. Eko kör jag på schampo, skrub och duscholja. Men svårt med huden annars för jag upplever att det tyvärr inte funkar så bra. Har testat Maria åkerbergs ansiktsprodukter men jag blev så torr och röd att jag fick ta mkt mer receptbelagd kräm än på länge. Synd. Utöver dessa 37 har jag smink från tikei: en foundation. Superbra på min hud, jätteglad att jag hittade den! Har också ett gäng prover av ögonskugga och rouge fr tikei som jag använder så sällan att de aldrig hinner ta slut. Har en mascara köpt på nån kedja som åker på ibland.

  Kom på att jag nog har 15 nagellack också. Gamla allihop…används ytterst sällan. Har fått alla utom max tre i present. Har två på jobbsktivbordet som jag målar med ibland när jag behöver paus 🙂

  • 37 var ett gäng. 😀 Men har ju sin förklaring om du har flera varianter av samma produkter. Men om du använder alla så varför inte? Risken för min del skulle vara att produkterna blir gamla om jag skulle försöka ta slut på flera samtidigt, men om du har behov av mycket insmorning så går det kanske åt.

   Inser att jag också har reseförpackningar, men de har jag undanstoppade tills det är resedags så räknade inte dem.

 3. Pingback: Recensionsvecka! – Ekomamma i stan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s